2022 Opel Rocks-e prijs en kenmerken:

2022 Opel Rocks-e prijs en kenmerken:

2022 Opel Rocks-e binnenkort in Nederland.

De Opel Rocks-e is een kleine, elektrische stadsauto die door 16-jarigen kan worden bestuurd.

De Opel Rocks-e is een kleine stadsauto gebaseerd op de Citroen Ami. Hij biedt twee zitplaatsen en voldoende actieradius en vermogen voor korte ritjes in een stad of buitenwijk.

2022 Opel Rocks-e

De Rocks-e wordt eerst in Duitsland verkocht en zal dit najaar wettelijk beschikbaar zijn voor 16-jarige houders van een rijbewijs voor lichte voertuigen. In 2022 zal de verkoop naar andere markten worden uitgebreid.
Er zijn mini-auto's, stadsauto's en kleine stadsauto's. Dan is er de Opel Rocks-e, die 1,39 meter breed en 2,41 meter lang is.

2022 Opel Rocks-e
Een set grote zwarte bumpers domineren de voor- en achterkant van de auto, met kleine 14-inch wielen op elke hoek. De deuren zijn bijna even breed als de wielbasis en de bestuurdersdeur scharniert aan de achterkant. Vreemde gele details onder de dorpels en bumpers balanceren de zwart-grijze kleur van dit specifieke exemplaar.

2022 Opel Rocks-e
De kast biedt minimale voorzieningen, met een klein digitaal display voor de bestuurder en een plek op het dashboard om je telefoon te bevestigen.

Er is handige opbergruimte in het combi-instrument, en de voetenruimte voor de passagier is extra diep en dient als opbergruimte voor boodschappentassen. Kleurrijke portierriemen en naar buiten openende ramen zijn zo luxueus als maar kan.

2022 Opel Rocks-e


Opel Rocks-e deelt zijn mechanische en elektrische onderdelen met de Citroen Ami. Dat betekent een 8pk elektromotor gekoppeld aan een 5,5kWh accupakket dat zorgt voor een actieradius van 48 mijl.
Dat is iets meer dan de 44 mijl van de Ami, waarschijnlijk omdat de Rocks-e een paar kilo lichter is.

Een topsnelheid van 28 km/u zou voldoende moeten zijn om door drukke stadsstraten te navigeren of tegen winkels aan te rijden. Het voordeel van zo'n klein accupakket is dat het in ongeveer 3,5 uur volledig kan worden opgeladen met een standaard huishoudelijk stopcontact.


De Opel Rocks-e komt dit najaar in Duitsland op de markt en de verkoop op andere markten begint in 2022, maar de prijs moet nog worden bepaald.

Emily A.

Vorig NieuwsInformatie over Chrysler Airflow:
Volgende NieuwsCitroen Ami kenmerk