Hyundai's investering van meer dan 7 miljard euro:

Hyundai's investering van meer dan 7 miljard euro:

Hyundai gaat een nieuwe EV-fabriek bouwen in de VS.

Hyundai vestigt een nieuwe faciliteit in de Amerikaanse staat Georgia voor de productie van elektrische auto's. Een bron vertelde aan persbureau Bloomberg dat Hyundai dit besluit volgende week bekend zal maken.

De nieuwe faciliteit maakt deel uit van de investering van 7,4 miljard dollar (7,1 miljard euro) die Hyundai vorig jaar beloofde te doen in de Verenigde Staten. Het bedrijf wil de nieuwe fabriek volgende week vrijdag officieel aankondigen, tijdens het bezoek van de Amerikaanse president Joe Biden aan Zuid-Korea. De fabriek kan werk bieden aan ongeveer 8.000 mensen.

In april kondigde Hyundai Motor, waartoe Kia en Genesis behoren, aan dat het 300 miljoen dollar heeft uitgetrokken om zijn fabriek in de staat Alabama uit te breiden. Deze fabriek heeft momenteel een productiecapaciteit van ongeveer 400.000 auto's per jaar. Kia heeft al een fabriek in Georgia. Daar zouden jaarlijks 340.000 auto's kunnen worden geproduceerd.

Dat Hyundai sterk inzet op de Amerikaanse productie houdt verband met zijn sterke marktpositie aldaar. Hyundai is vooral succesvol in de verkoop van SUV's en pick-ups. Kia verkoopt onder meer de Telluride en Hyundai Palisade en Santa Fe. Op elektrisch gebied levert Hyundai al enige tijd de Kona Electric en Ioniq Electric, Kia de Niro EV. Daar komen dit jaar Hyundai Ioniq 5 en Kia EV6 bij. Hyundai heeft in het eerste kwartaal een verkooprecord gevestigd op de Amerikaanse markt.

 

Emily A.

Vorig NieuwsEen nieuwe kans voor General Motor:
Volgende Nieuws2023 Maserati MC20 Cabriolet serie: