Nieuwe gefacelifte Audi A6:

Nieuwe gefacelifte Audi A6:

Voor de gefacelifte Audi A6 zijn kleine wijzigingen doorgevoerd.

De inmiddels vier jaar oude rivaal van de BMW 5-serie lijkt bij zijn aanstaande facelift namelijk alleen aan de buitenkant zeer subtiel te zijn aangepast.

Bijna elke make-over is niet zo drastisch als bij bijvoorbeeld de BMW X7. Hoewel BMW normaal gesproken niet bekend staat om radicale designveranderingen, is het lang niet het enige voorbeeld. Zelfs Citizen Audi brengt bij facelifts zelden grote wijzigingen aan in het design van zijn auto's. Aan het uiterlijk te zien zal dat met de Audi A6 niet anders zijn.

De huidige vijfde generatie Audi A6 (C8) betrad het podium op de Autosalon van Genève 2018. Dat betekent dat de A6 zo'n vier jaar oud is en dat er in Ingolstadt al lang wordt nagedacht over een make-over. Audi moet wel. Immers, niet alleen staat volgend jaar een geheel nieuwe BMW 5 Serie op de kaarten, ook zijn grootste rivaal, de Mercedes-Benz E-Klasse, wacht in 2023 een geheel nieuwe generatie. Het is nog te vroeg voor een generatiewissel voor de A6. maar een kleine opfrisbeurt moet de auto weer onder de aandacht van de consument brengen. Spyshots Audi A6 facelift
Ook aan de opstelling van de achterlichten lijkt niets te zijn veranderd.

Deze foto's, genomen in het hoge noorden van Zweden, tonen de vernieuwde Audi A6, maar wij denken dat hij zonder de camouflagestickers minder aandacht zou hebben getrokken. In feite lijken de uiterlijke veranderingen helemaal niet drastisch. Het lijkt erop dat Audi alleen het ontwerp van de bumpers overweegt, en hoewel de stickers op de koplampen aangeven dat de lichtsignatuur is gewijzigd, lijkt die ongewijzigd, althans in dit testgeval. Reken natuurlijk op de komst van bijgewerkte Audi-logo's die verschijnen op de gefacelifte E-tron, omgedoopt tot Q8 E-tron.

Reken op een bijgewerkt infotainment systeem, nieuwe kleuren en nieuwe opties voor het interieur. Eerst komen de reguliere versies van de opgefriste Audi A6 Limousine en A6 Avant, later ongetwijfeld met subtiele wijzigingen aan de S6 en RS6.

Elektrisch:
De huidige generatie Audi A6 krijgt geen elektrische versie, maar Audi heeft wel iets in hetzelfde segment. Zo zal het de A6 e-tron Avant aanbieden, een elektrisch duo dat technisch niets met de huidige A6 te maken heeft en dat uiteindelijk gebaseerd zal zijn op de A6 e-tron en het PPE-platform. Met de A6 e-tron Concept en de A6 Avant e-tron Concept heeft Audi al gekeken naar deze twee modellen. BMW komt met een elektrische versie van zijn nieuwe 5-serie, die de i5 gaat heten. Mercedes-Benz heeft een elektrisch equivalent van de E-Klasse in EQE vorm, maar heeft geen stationwagen. Met de A6 Avant e-tron lijkt Audi dus klaar om een model te introduceren dat toch uniek is.

 

Emily A.

Vorig Nieuws2024 Honda CR-V:
Volgende NieuwsCupra Born prijs en kenmerken: