Audi R8 Coupé VIO GT RWD prijs en kenmerken:

Audi R8 Coupé VIO GT RWD prijs en kenmerken:

Audi R8 Coupé VIO GT RWD is de krachtigste en meest gelimiteerde editie.

Audi heeft een extra krachtige, achter wie laan gedreven versie van de R8 Coupé geïntroduceerd. V10 GT-RWD. Net als de originele R8 GT produceert het merk 333 exemplaren.

Terwijl de oorspronkelijke R8 GT een auto met vierwielaandrijving was, is de R8 V10 GT RWD, zoals de naam al doet vermoeden, een auto met achterwielaandrijving. Met een opgewaardeerde versie van de 5,2-liter V10 tot 620 pk is de nieuwe GT even krachtig als de huidige V10 Performance met vierwielaandrijving, de krachtigste R8 tot nu toe. Audi spreekt over een nieuwe dual-clutch transmissie met kortere verhoudingen en identieke schakeltijden om het vermogen naar de achterwielen over te brengen.

Hierdoor kan de R8 V10 GT RWD in respectievelijk 3,4 en 10,1 seconden van 0 naar 100 en van 0 naar 200 km/u accelereren. De topsnelheid van 320 km/u ligt iets lager dan die van de V10 Performance Quattro door gewijzigde overbrengingsverhoudingen. Met een reeks gewichts besparende aanpassingen is Audi erin geslaagd deze versie 20 kg lichter te maken dan de 570 pk sterke R8 V10 Performance RWD. Daarmee komt het gewicht van de auto op 1.570 kg.
Dat is vooral te danken aan de speciaal voor deze versie ontworpen lichtgewicht 20-inch wielen, die samen met keramische remmen tot de standaarduitrusting van de R8 V10 GT RWD behoren. Naast deze wielen herken je de nieuwe topversie aan zijn zwarte (GT) badges, zwarte ventiel doppen en standaard koolstofvezel 'aero kit'.

Audi R8 V10 GT RWD
Nieuwe GT-specifieke 20-inch tien spaaks lichtgewicht wielen.


Ook gereserveerd voor de nieuwe GT is de 'Rear Torque'-rijmodus, waarbij de bestuurder het ESC-systeem van de R8 in zeven verschillende standen kan zetten, waarbij geleidelijk wat meer zijdelingse speling mogelijk is. In combinatie met het optionele extra getunede sportonderstel moet dit systeem de leukste R8 maken om mee op het circuit te rijden. Daar houden de voor de GT gereserveerde stoelen met rode gordels je in je stoel.

 225.000 € (exclusief belasting) aan Audi dealer. Daarvoor krijg je een individueel genummerde replica van de R8 V10 GT RWD, geleverd in 2023, in een van de drie GT-kleuren; mat grijs, grijs of rood.

 

Emily A.

Vorig NieuwsFord Bronco Raptor exterieur:
Volgende Nieuws2023 Citroen C3: