Audi's nieuwe serie Activsphere:

Audi's nieuwe serie Activsphere:

Audi opent haar gordijnen door een nieuw voertuig aan haar modellen toe te voegen; Activsphere.

Volgens het merk weerspiegelen Audi's Sphere- werk modellen zijn visie op een toekomst waarin autonoom elektrisch vervoer centraal staat. Dat betekent: niet vooral zelf rijden, maar toch veel beleven. Grandsphere liet bijvoorbeeld zien hoe een luxe autonome toplimousine er van binnen en buiten uit zou kunnen zien. De Skysphere was een autonome elektrische coupé en cabriolet in één, en Urbansphere mikte op ruimtelijk autonoom stedelijk vervoer. Begin 2023 onthult Audi een nieuwe toevoeging aan de Sphere-reeks van werkmodellen: de Activsphere.


Zoals de naam van de Activsphere Concept doet vermoeden, is Audi's nieuwste conceptauto een SUV-achtige visie op de toekomst. We zien een model met gelikte bekleding, staand op zijn benen, en vol wielen met off-road rubber gevouwen rond de spatborden. De Activsphere heeft een opvallend aflopende daklijn en een vlak verlichte voorgevel. Het feit dat de zichtbare platte lichtunit alleen als dagrijverlichting fungeert en de eigenlijke koplamp zich onderaan bevindt, kan op deze enkele foto nog onduidelijk zijn. In ieder geval wordt ook vertrouwd op de beschikbaarheid van autonome software en hardware.
Volgens Audi is de Activsphere natuurlijk prima geschikt voor mensen met een actieve levensstijl, maar zelfs in 2022 blijft het nog een beetje onduidelijk wat je er precies mee voor ogen moet hebben.
 

 

Emily A.

Vorig NieuwsLamborghini Urus Prestaties:
Volgende NieuwsAlfa Romeo zal 2023 ingaan met een sportwagen: