AUDI viert de verjaardag van de RS Q3 met zijn 10-jarige editie:

AUDI viert de verjaardag van de RS Q3 met zijn 10-jarige editie:

Beperkte oplage tot 555 eenheden wereldwijd.

Vorige week nog onthulde Audi hoe het de 25e verjaardag van zijn TT vierde. Maar het merk is nog lang niet klaar met de viering, en presenteert vandaag de RS Q3 '10 Years Edition, een gelimiteerde editie Audi RS Q3 (Sportback) van 555 stuks met een aantal unieke kenmerken. Het merk viert echter de 10e verjaardag van de RS Q3.

Niet alleen de Jaguar F-Type, maar ook de Audi RS Q3 ging in 2013 voor het eerst in productie. Daarom lanceert Audi de 10 jaar oude RS Q3 Edition, die de tiende verjaardag van Audi's kleinste RS-SUV moet vieren. . Het merk doet dit door een groot aantal unieke kenmerken toe te voegen aan een RS Q3 die beperkt is tot 555 exemplaren. Dat begint met uniek ontworpen wielen die in de '10 Years Edition' altijd 21 inch zijn. Audi klanten kunnen kiezen uit twee grijstinten voor de carrosserie van het verjaardagscadeau. Het 'Dew Silver matt effect' is al sinds begin dit jaar leverbaar op de RS Q3, het metallic 'Chronos Grey' is nieuw en exclusief voor Edition 10.

Dat laatste geldt ook voor de koolstofvezel bekleding achter de voorstoelen. Audi had weinig inspiratie voor de volgende aankleding van de Edition 10: net als de vorige week gepresenteerde TT RS Iconic Edition krijgt de RS Q3 allerlei zwarte accenten. Audi kleurde ook de koplampen van de compacte performance SUV. Zowel qua motor als onderstel heeft Audi de RS Q3 Edition 10 jaar lang ongemoeid gelaten. Dat betekent dat de auto genoegen neemt met een opgeblazen vijf pitter onder de kap, net als de RS Q3 tien jaar geleden. Terwijl die motor in 2013 goed was voor 310 pk, stuurt hij bij de huidige tweede generatie RS Q3 400 pk op alle vier de wielen.

Het is nog niet duidelijk hoeveel hij in Nederland gaat kosten. In Duitsland is hij vanaf eind deze maand te bestellen voor een meerprijs van 5.990 euro ten opzichte van een reguliere 3e kwartaal. Zowel de reguliere Q3 als de Q3 Sportback zijn te bestellen met een beperkte uitrusting.

 

Emily A.

Vorig NieuwsNissan Versa met discrete V-vorm:
Volgende NieuwsElektrische Honda Prologue: