Mansory bouwt de gekste Aston Martin DBX ooit:

Mansory bouwt de gekste Aston Martin DBX ooit:

Dit is Mansory's nieuwste Aston Martin DBX, en het is misschien wel de gekste versie van de super SUV die we ooit hebben gezien.

Mansory introduceerde de DBX-upgrades voor het eerst in november 2021 en heeft sindsdien een van de best verkopende SUV's van Aston Martin opnieuw ontworpen. Dit specifieke exemplaar is gespoten in een vergelijkbare grijstint als Audi's Nardo Grey.

Aan de voorkant heeft de Duitse raffinaderij een nieuw bumper- en splitter pakket van kaal, gesmeed carbon geïnstalleerd. Aan de voorkant zijn ook nieuwe luchtgordijnen van lichtgewicht materialen zichtbaar. De DBX heeft brede wielkasten aan de voorkant gekregen en staat op een set aftermarket wielen met zilveren en zwarte spaken.

De veranderingen gaan door aan de zijkanten, met opvallende buiten spiegelkappen, gesmede carbon ventilatieopeningen achter de voorwielen en langwerpige zijskirts. Ook de achterspatborden zijn verlengd. Bijzonder opvallend is de achterzijde, waar een gesmede carbon spoiler uit het dak steekt, een vaste carbon vleugel en een opvallende nieuwe diffuser.

De 4,0-liter V8-motor werd voorzien van nieuwe turbo's die samenwerken met enkele wijzigingen aan de ECU. Daardoor levert de DBX niet langer 550 pk en 516 lb-ft (700 Nm) zoals voorheen, maar 800 pk en 737 lb-ft (1.000 Nm). De DBX accelereert in 3,8 seconden naar 100 km/h en heeft een topsnelheid van 325 km/h.

 

Emily A.

Vorig NieuwsBMW werkt aan een zescilinder versie van de XM Hybrid:
Volgende NieuwsDe 2024 Range Rover Sport SVR zou een biturbo BMW V8 kunnen krijgen: