De 2024 Range Rover Sport SVR zou een biturbo BMW V8 kunnen krijgen:

De 2024 Range Rover Sport SVR zou een biturbo BMW V8 kunnen krijgen:

De Range Rover Sport SVR neemt een bijzondere plaats in in het gamma van het bedrijf, en de automaker werkt momenteel aan een vernieuwd model.

De Range Rover Sport SVR komt eind 2024 op de markt en treedt in de voetsporen van de huidige SUV, maar heeft een licht gewijzigde voorkant. Camouflage verbergt de meeste wijzigingen, maar we kunnen wel een blik werpen op de agressieve voorbumper met honingraatgrille-inzetstukken en prominente luchtinlaten. Eerdere spionagefoto's toonden ook een herziene grille en een sportieve splitter.

De rest van het model is grotendeels voortgezet, maar aan de voorkant zien we grote wielen die worden ondersteund door een zwaar remsysteem met grote schijven. Aan de achterzijde is een herziene staart met een vier pijps uitlaatsysteem met afgeronde uitlaatpijpen.

Fotografen hebben geen glimp kunnen opvangen van het interieur, maar waarschijnlijk vinden we daar koolstofvezel bekleding, lichtmetalen pedalen en een SVR-embleem. Er is ook een 13,7-inch digitaal instrumentenpaneel en een 13,1-inch Pivi Pro infotainment systeem.

Terwijl de standaard Range Rover Sport geen zwakke punten vertoont, gaat de SVR-variant naar verluidt een stap verder met de 4,4-liter twin-turbocharged V8-motor van BMW. Die levert in de 2024 X5 M Competition 617 pk (460 kW / 626 pk) en 553 lb-ft (749 Nm) aan koppel. Het model accelereert in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/h (0-96 km/h) en haalt 110 km/h.

 

Emily A.

Vorig NieuwsMansory bouwt de gekste Aston Martin DBX ooit:
Volgende NieuwsPeugeot schrapt dieselopties voor personenauto's in Australië: