2025 Aston Martin's eerste elektrisch auto:

2025 Aston Martin's eerste elektrisch auto:

Het Britse merk Aston Martin schijnt van plan te zijn zijn eerste elektrische auto in 2025 op de markt te brengen.

De Britse luxe automaker Aston Martin heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met accuspecialist Britishvolt voor zijn toekomstige elektrische auto's.

Het 109 jaar oude merk wil nieuwe normen stellen voor herhaalbare lijnprestaties, oplaadtijd en actieradius met komende volledig elektrische prestatiemodellen.

Het is nog niet duidelijk wat de eerste elektrische auto van Aston Martin zal zijn, maar de toekomstige elektrische auto line-up zal naar verluidt een sportwagen en een SUV omvatten. Ook voor de DB11, Vantage en DBS worden emissie vrije opvolgers verwacht.

2025 Aston Martin electric

De enige elektrische Aston Martin die tot nu toe is geïntroduceerd, is de Valhalla plug-in hybride supercar. Dit model heeft een 4,0-liter V8-motor en twee elektromotoren die 937 pk en tot 1.000 Nm koppel leveren. De eerste leveringen van de Valhalla beginnen in 2024.

Tegen 2026 zullen alle nieuwe Aston Martins een elektrische aandrijflijn hebben, en tegen 2030 zal het "kernportfolio" volledig elektrisch zijn. Dit is in lijn met de in februari 2021 gepresenteerde plannen van Aston Martin om tegen het einde van het decennium 90% van zijn gamma te elektrificeren, zodat er nog ruimte overblijft voor niet-elektrische auto's in het gamma, maar alleen voor "track toys", zoals Moers laatst zei.

 

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Mazda CX-60 prijs en kenmerken:
Volgende NieuwsJaguar Gran Turismo