Maak een testrit met de nieuwe elektrische SUV Kia EV9:

Maak een testrit met de nieuwe elektrische SUV Kia EV9:

Productieversie van de 7-zits EV9 binnenkort beschikbaar

De EV9, het grootste model in het wagenpark van Kia, staat op het punt gelanceerd te worden. De auto zal deel uitmaken van de groeiende volledig elektrische line-up van het bedrijf als een gezinsvriendelijke SUV met zeven zitplaatsen. Het is de bedoeling dat de EV9 in 2023 in Europa in de verkoop gaat.


Deze nieuwe spionagebeelden tonen ons dat de productie auto veel van de designdetails zal dragen van de Concept EV9, die vorig jaar werd onthuld op de LA Motor Show. Aan de voorkant zien we een vrij stompe neus met verticale koplampen, net als bij het concept. Onder de camouflage zit een blanco grille. Er is ook een clamshell motorkap die voldoende opbergruimte vooraan biedt.

2023 Kia EV9

Van opzij gezien zien we een reeks dakrails die mogelijk dezelfde intrekbaarheid hebben als het concept om de aerodynamische efficiëntie te verhogen. In tegenstelling tot de Concept EV9 zijn de zijspiegels hoekiger, er is geen digitale camera. De achterstijl is gecamoufleerd, maar we verwachten dezelfde verhoogde schouderlijn. De 22-inch "Triangle Aero Design" wielen van de Concept EV9 zijn vervangen door een kleinere wielset.


De overhang achteraan en vooraan zijn zeer kort om de off-road capaciteiten te bevorderen. De extra lengte van de wielbasis biedt meer ruimte om de batterij te installeren, en de positie van de camouflage suggereert een achterste LED-lichtontwerp dat vergelijkbaar is met het concept kenmerk van de productie-auto.

2023 Kia EV9

We hebben de binnenkant van de EV9 nog niet gezien. Het 27-inch breedbeeldscherm zal een van de grootste zijn die ooit in een productie auto is gemonteerd en zal boven het instrumentenpaneel zitten. We verwachten ook een zeer minimalistisch cabine design met een paar fysieke knoppen, maar we denken niet dat het ovaal- spaaks stuurwiel van het concept zal worden uitgebracht.

De Concept EV9 is 4.930 mm lang, 2.055 mm breed en 1.790 mm hoog en biedt drie rijen zitplaatsen.
Net als de Ioniq 7, die in 2023 op de markt komt, zal de EV9 gebaseerd zijn op het modulaire E-GMP platform. Dat betekent dat we de 77,4 kWh batterij van de EV6 beschikbaar zouden kunnen zien komen voor de EV9.

 

Emily A.

Vorig NieuwsMG 4 elektrische hatch verschenen; prijs en kenmerken:
Volgende NieuwsIn 2023 komt de Nissan Qashqai naar Europa met een 1.3-liter turbo: