Facelift Kia XCEED Phev:

Facelift Kia XCEED Phev:

De Kia XCEED is definitief vernieuwd.

Kia heeft de Ceed-familie in 2019 uitgebreid met de XCeed. Deze crossover uit de Ceed-serie staat op het punt om een facelift te krijgen, waarmee hij in de voetsporen treedt van zijn traditionelere lagere sibling-modellen.

De huidige generatie Kia Ceed werd in 2018 gepresenteerd en ging in 2021 onder het mes. In 2019 voegde Kia de XCeed toe aan de Ceed-familie, dus het is geen verrassing dat deze crossover een upgrade heeft ondergaan, bijna een jaar nadat de reguliere Ceed line-up debuteerde.


Kia heeft twee ontwerptekeningen vrijgegeven waarop de gefacelifte XCeed te zien is. De XCeed heeft altijd een compleet andere carrosserie gehad dan de reguliere Ceed hatchback, en dat verandert niet met deze opfrisbeurt. Dat betekent dat de gefacelifte XCeed, van voren gezien, weer niet precies lijkt op zijn broertjes en zusjes. De XCeed behoudt zijn koplampen die goed in de voorspatborden duiken, maar de indeling van de lichtunits is gewijzigd. De LED-dagrijverlichting bestaat nu uit drie verticale lijnen in plaats van vier stippen. Kia geeft de XCeed een dynamischer vormgegeven voorbumper en past ook de grille aan. Tussen deze herziene grille en de rand van de motorkap plaatst Kia het nieuwe merklogo dat de huidige Xceed al heeft.


Net als de GT- en GT-Line-versies van de Ceed Hatchback, lijkt de XCeed een gedurfde honingraatachterlicht te hebben gekregen. Kia herziet ook de achterbumper, maar de verschillen met het oude model lijken niet zo groot. De zilverkleurige skidplate is nu gedeeltelijk opgevuld met een carrosseriekleurig element. Kia belooft ook interieur tweaks, maar dan moet je rekenen op een herzien infotainmentsysteem en de komst van andere materialen.

Kia heeft het ook over de terugkeer van plug-in hybride aandrijflijnen. Het ligt ook voor de hand dat de 1.0 T-GDI ook in de XCeed door mild hybridetechniek zal worden aangedreven. De introductie van de vernieuwde Kia XCeed vindt plaats op 18 juli

 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 BMW X3 Moose test foto:
Volgende NieuwsHummer, het kolossale voertuig, heeft zijn milieubewuste identiteit verloren.