De nieuwe Honda Civic e:HEV Hybrid 2022, het voertuig voor Europa, is uitgebracht:

De nieuwe Honda Civic e:HEV Hybrid 2022, het voertuig voor Europa, is uitgebracht:

De nieuwe Honda Civic zal in Japan worden geproduceerd en zal alleen hybride zijn.

De Civic bestaat al bijna 50 jaar, en Honda heeft besloten zijn populaire hatchback alleen nog maar te verkopen voor de hybride versie.

Het instapmodel van de serie, Elegance, heeft lichtmetalen 17-inch wielen, stoffen stoelen, parkeersensoren voor en achter en een achteruitkijk camera. Voor de bestuurder bevindt zich een zeven inch multi-informatiescherm, evenals een infotainment- en satellietnavigatiesysteem met acht luidsprekers, compatibel met Apple CarPlay en Android Auto.

Alle Honda Civic-modellen zullen voorzien zijn van Honda's SENSING-veiligheidssystemen voor de bestuurder. Deze omvatten een 100-graden breedbeeld camera voorin, geavanceerde sensor technologie, waarschuwing bij het verlaten van de rijstrook, remcontrole bij lage snelheid en dode hoekinformatie.

2022 Honda Civic e:HEV

In de Sport-uitvoering zijn de stoelen voorzien van een nieuw design van 18-inch zwart lichtmetaal, naast een combinatie van stof en kunstleer voor de sportpedalen, LED-mistlampen en unieke glanzend zwarte spiegels met glanzend zwarte glazen randen.

Met het Advance-model krijgt u een premium BOSE-geluidssysteem met 12 luidsprekers, een panoramisch schuifdak, adaptieve koplampen en een groter 10,2-inch scherm. Hij heeft ook tweekleurige zwarte en diamantgeslepen 18-inch lichtmetalen velgen, lederen zetels en een verwarmd stuurwiel.

2022 Honda Civic e:HEV


De styling van de 2022 Civic is licht getint, geen valse ventilatieroosters, minder slashes en een algehele schonere look in vergelijking met het oudere model. We zagen de nieuwe Civic voor het eerst als sedan op de Noord-Amerikaanse markt, maar in Europa krijgen we alleen een hatchback. Aan de voorkant ziet de hatchback eruit als een sedan, maar de grote veranderingen aan de achterkant zijn, zoals Honda zegt, het snelle ontwerp van de achterkant.

Dit resulteert in een veel grotere kofferbak opening dan bij de hatchback.

2022 Honda Civic e:HEV

De introductie van de hybride Civic betekent dat Honda's Europese aanbod nu volledig elektrisch is. De naam e:HEV is al gebruikt voor de hybride Jazz, CR-V en HR-V, maar in de Civic zal de aandrijflijn bestaan uit de nieuw ontwikkelde 2,0-liter Atkinson-motor. De 72-cell lithium-ion batterij, het dubbele elektromotor systeem en de aandrijflijn met de motor pompen 181 pk en 315 Nm koppel met WLTP-rated CO2-emissies onder 110 g/km.

2022 Honda Civic e:HEV

Honda heeft aangekondigd dat de eerste leveringen in oktober van dit jaar zullen beginnen, terwijl kopers de nieuwe Civic vanaf juli zullen kunnen bestellen. De productie van de nieuwe Civic vindt plaats in Japan, en Honda zal de fabriek in Swindon, waar de vorige generaties werden gebouwd, binnenkort verkopen.

 

Emily A.

 

Vorig NieuwsToyota GR GT3 concept voertuig:
Volgende NieuwsDe nieuwe elektrische hatchback MG 4: