Elektrische Honda Prologue:

Elektrische Honda Prologue:

Elektrische Honda Proloog; groter dan de CR-V

Honda trekt het doek terug van de productieversie van zijn eerste volledig elektrische SUV, de Prologue. Het merk ontwikkelde de Prologue in de Verenigde Staten met General Motors en zal de EV daar vanaf 2024 leveren. Honda positioneert de Prologue boven de CR-V in zijn modellengamma en de Japanners brengen de volgende generatie volgend jaar vanuit Nederland naar Nederland.

Eerder dit jaar gaf Honda al een ontwerpschets van de Prologue vrij, maar nu is het tijd dat de productieversie zich aan de wereld laat zien. De Honda Prologue is de tweede exclusieve EV in de hedendaagse line-up van het merk, na de Honda E. Dit keer is het een SUV die Honda positioneert boven de CR-V. Het merk zegt niet precies hoe groot de Prologue wordt. Maar de auto heeft een wielbasis van 304,5 cm en is 20 cm langer en 12,5 cm breder dan de nieuwe CR-V, zodat hij vanaf volgend jaar ook in Nederland te koop is.

De volledige introductie met alle details van de Honda Prologue laat nog even op zich wachten. Wat op dit moment bekend is, is dat Honda de EV samen met General Motors heeft ontwikkeld. De auto maakt dan ook gebruik van Ultium batterijtechnologie. Het ontwerp van de Prologue is gemaakt in Californië, wat niet geheel verrassend is gezien de doelmarkt van de nieuwe SUV. Ondertussen zegt Honda dat het front geïnspireerd is op de Honda E, al denken we dat de overeenkomsten vrij ver weg zijn.

21 inch:
Om mee te gaan met de hedendaagse trends meet Honda Prologue wielen met een diameter van maar liefst 21 inch. Bovendien sluit het merk zich nu aan bij de lange rij fabrikanten die hun merknaam op de achterklep van de auto schrijven. Het interieur wordt gedomineerd door grote schermen en tiptoetsen. Kortom, zowel exterieur als interieur zijn klaar voor de Amerikaanse markt in 2024. Nu nog meer details en specificaties, maar die komen later. Prologue komt niet op de Nederlandse markt.

 

Emily A.

Vorig NieuwsAUDI viert de verjaardag van de RS Q3 met zijn 10-jarige editie:
Volgende Nieuws2023 Maserati GranCabrio: