De nieuwe 2022 Honda Civic Type R zal op 21 juli worden onthuld:

De nieuwe 2022 Honda Civic Type R zal op 21 juli worden onthuld:

De Honda Civic Type R krijgt een sportieve, grote carrosserie en meer vermogen dan ooit tevoren.

De nieuwe Honda Civic Type R heeft een uitgebreide pre-launch teaser vrijgegeven en aangekondigd dat de sluier op 21 juli zal worden opgelicht. Uitgerust met een 2,0-liter viercilinder turbomotor, een op maat gemaakte ophanging en een agressief aeropakket, zal het de snelste versie van de hot hatchback ooit worden.


Hoewel rivalen als de Volkswagen Golf R en de Mercedes-AMG A 35 zullen overschakelen op vierwielaandrijving, zal de nieuwe generatie auto voorwielaangedreven blijven.

De nieuwste Civic Type R hot hatch is gebaseerd op de Civic Mk11 hatch die in juni werd uitgebracht. Hoewel Honda's ontwerpers besloten om de styling van de vorige auto een beetje te verzachten, deelt hij dezelfde vijfdeurs hatchback carrosserie stijl als zijn voorganger.

Een agressieve aero kit is echter nog steeds beschikbaar. Aan de voorkant heeft de hot hatch dezelfde stijlvolle LED-koplampen als de standaard Civic, maar met een sportievere grille.

De voorbumper is agressiever dan bij de standaardauto en heeft een massieve ingang naar de onderste splitter. Er is ook een nieuw paar luchtinlaten onder de koplampen. Het feit dat ze bedekt zijn met camouflagefolie toont echter aan dat ze eerder voor esthetische doeleinden dienen dan voor de functie.

De nieuwe Type R zal een veel bredere spoorbreedte hebben dan de standaard Civic, met bredere wielkasten die grote legeringen bedekken. De zijskirts zijn ook dieper en voorzien van een nieuwe aerodynamische vin voor de achterwielen om de lucht die langs de zijkanten van de auto stroomt, te zuiveren. De wielen zijn speciaal voor de Type R gemaakt en zijn voorzien van een Michelin Pilot Sport 4S-bandenset.


Aan de achterzijde behoudt Honda's nieuwe hot hatch de naadloze lichtbalk van de standaard Civic, maar de achterbumper is opnieuw ontworpen met een paar ventilatieopeningen en een diepe diffuser. In tegenstelling tot de huidige Type R heeft deze drie uitlaatpijpen met de grootste uitlaat in het midden.

Binnenin zal de Type R het design van de standaardauto herhalen, met een nieuw 9-inch infotainmentsysteem in het instrumentencluster en een nieuw digitaal instrumentenpaneel voor de bestuurder. De Type R krijgt ook een nieuw paar sportstoelen, een vernieuwd sportstuur en aluminium pedalen, evenals de kenmerkende aluminium versnellingspookknop van de Type R.

De meest interessante eigenschap van de nieuwe auto zal echter de aandrijflijn zijn, aangezien de rest van de Honda line-up voortdurend evolueert in de richting van elektrificatie, zoals er niet zal zijn voor de volgende Type R. Het merk onthulde onlangs zijn EV-strategie tot grote vreugde van de liefhebbers, door aan te kondigen dat het tegen 2022 alleen het "mainstream" gamma in Europa zal elektrificeren.

De productie van de Civic Type R zal ook verhuizen van Swindon, waar zijn voorganger werd gebouwd, naar een van Honda's fabrieken in Japan.

 

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe nieuwe MINI Countryman komt in 2023:
Volgende NieuwsDe elektrische auto's van de volgende generatie van Ford zullen in Spanje worden geproduceerd: