Chevrolet Tahoe voertuig:

Chevrolet Tahoe voertuig:

Chevrolet komt met een nieuwe sportieve topversie van zijn op één na grootste SUV: de Tahoe.

Momenteel is er de North American International Auto Show in Detroit, een Amerikaans autofeest met vrijwel geen nieuws over de Europese markt, waarbij de nieuwe Mustang wordt vergeten. De Amerikaanse automarkt is zo anders dan de Europese dat er af en toe zeer opvallende nieuwkomers worden getoond. Een daarvan komt van Chevrolet: de Tahoe RST Performance Edition.

SUV's als de 5,2 meter hoge Mercedes-Benz GLS staan bekend als de grote jongens, maar in de Verenigde Staten zijn ze bepaald niet onder de indruk van deze afmetingen. Chevrolet's grootste SUV, de Suburban, heeft een lengte van 5,74 meter. Een trede lager dan de Suburban staat de absoluut indrukwekkende Tahoe. Met 5,35 meter weegt deze Tahoe 2.500 kilogram, 15 centimeter meer dan de eerder genoemde GLS en dus niet bepaald dun. Er was al een "sportieve" bovenversie van de Tahoe die ging onder de naam RST. Hier komt de Tahoe RST Performance Edition om de hoek kijken. Chevrolet Tahoe RST Performance Edition


Net als de RST heeft de Chevrolet Tahoe RST Performance Edition een werkelijk enorme achtcilinder onder de kap. Maar in de RST Performance Edition is deze 6,2-liter V8 iets krachtiger. Hij wint ongeveer 13 pk en levert nu 439 pk en 633 Nm pond op het asfalt met de automatische tienversnellingsbak. Met dit vermogen accelereert de 2,5 ton zware reus in 5,8 seconden naar 97 km/h (60 mph). Zijn topsnelheid van 200 km/u ligt 20 km/u boven die van de RST, wat nog steeds niet slecht is gezien de frontpartij van de 1,92 meter lange SUV.

Chevrolet doet meer dan alleen het vermogen van de V8 opvoeren. Zo staat het acroniem in de naam RST Performance Edition voor Rally Sport Truck - het maakt gebruik van de upgrades die Chevrolet in de SUV-versie van de politiemacht heeft geschroefd. Zo bevat de Tahoe RST Performance Edition de hardere veren en schokdempers van de Tahoe, waardoor hij aan de voorkant 1 inch dichter bij het asfalt staat en aan de achterkant 2 inch. Achter de 20-inch wielen omgeven door speciaal Firestone Firehawk Pursuit-rubber zitten al indrukwekkende Brembo-remmen met Torch Red-kleurige remklauwen. De voorste schijven zijn 25 procent groter dan die op de "gewone" Tahoe RST. Als je de Tahoe bij 97 km/h volledig afremt, kom je na 40,5 meter tot stilstand. De reeds bestaande Tahoe RST heeft bij deze snelheid een remweg van 42,5 meter.

Helemaal fascinerend, maar laten we eerlijk zijn, dat is de 612 pk sterke Mercedes-AMG GLS 63 ook, en misschien is dat wel wat dit soort beulen van SUV's zo leuk maakt vanwege de redundantie.
 

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe nieuwe Dacia Manifesto conceptauto:
Volgende Nieuws635 pk Manhart's MHX4: