Nieuwe Chevrolet Blazer EV:

Nieuwe Chevrolet Blazer EV:

De nieuwe Chevrolet Blazer EV is elektrisch tot 515 kilometer.

Chevrolet heeft in eigen land een gloednieuwe elektrische SUV geïntroduceerd. Deze Chevrolet Blazer EV is een duidelijke concurrent voor de Ford Mustang Mach-E, die tot 515 kilometer kan rijden op een volledig opgeladen accupakket.

Afgezien van zijn bekende naam is de Blazer EV een nieuwe elektrische SUV die niets deelt met de eerder dit jaar in de Verenigde Staten gefacelifte Blazer. Chevrolet heeft de exacte afmetingen en gedetailleerde specificaties van zijn elektrische SUV nog niet bekendgemaakt, maar het is duidelijk dat het merk in zijn thuisland de concurrentie wil aangaan met onder meer de Ford Mustang Mach-E.

Supersport:
In de Verenigde Staten zal de Blazer in vier uitrustingsniveaus worden aangeboden als de historisch nauwkeurige SS (Super Sport) topversie. De Chevrolet Blazer SS heeft 565 pk en 879 Nm en staat in de Wide Open Wattage (WOW) modus, waarbij de SUV in minder dan 4 seconden naar 97 km/u (60 mph) accelereert. De WOW-modus moet worden gezien als een soort launch control. Deze SS-variant kan tot 470 kilometer afleggen op een volledig opgeladen accu, al is de grootte van het accupakket onbekend. Semi-autonome remtechnologie is beschikbaar in de Blazer SS in de vorm van Super Cruise. Hij staat op 22-inch velgen, heeft Brembo-remmen en is herkenbaar aan zijn eigen grille, zwarte dak en aangepaste bumpers.

 


Chevrolet levert de Blazer binnenkort in versies met een actieradius van 400 of zelfs 515 kilometer. Het instapmodel is altijd voorwielaangedreven, daarboven komt zowel een vierwielaangedreven als een voorwielaangedreven versie. De RS kan worden besteld met achter-, voor- of vierwielaandrijving, en de SS heeft altijd vierwielaandrijving.


Alle versies kunnen snelladen tot 190 kW en krijgen een 17,7-inch infotainment display en een 11-inch digitaal instrumentenpaneel. Met een beetje fantasie doen de ronde luchtroosters denken aan Mercedes-Benz, maar verder ziet het interieur van de Chevrolet Blazer EV er beslist eigen uit.

Chevrolet heeft meer nieuwe elektrische modellen in de pijplijn. Het zal onder andere een elektrische tegenhanger van de Silverado lanceren, wat erg belangrijk is voor Chevrolet, en een tweede elektrische SUV, de Equinox EV. De Blazer EV zal voorlopig niet naar Europa komen.
 

Emily A.

Vorig NieuwsDe nieuwe Nissan X-Trail SUV is klaar voor de lancering in 2022:
Volgende NieuwsDe 2023 Kia XCeed krijgt MHEV-technologie en een 201 pk motoroptie: