Kenmerken van de tweede generatie Volkswagen Phaeton Un onthuld:

Kenmerken van de tweede generatie Volkswagen Phaeton Un onthuld:

De luxe auto kan terugkeren.

De Volkswagen Phaeton was een van de meest luxueuze auto's van het bedrijf. Het voertuig, dat in 2003 voor het eerst in de verkoop ging, werd in 2016 uit de handel genomen. In het 6e jaar van de splitsing, gaf het bedrijf foto's vrij van de tweede generatie, die nooit werd geproduceerd. Hoewel de foto's van het voertuig werden gepubliceerd, waren de kenmerken van het voertuig niet duidelijk. Met de nieuwe informatie werden de gedetailleerde kenmerken van het voertuig duidelijk.


Volkswagen heeft geen informatie verstrekt over de tweede generatie van de Phaeton, waardoor Volkswagen 28.000 euro per stuk heeft verloren. Het bedrijf verklaarde enkel dat het voertuig gebouwd zal worden op het MLB-platform zoals de Touareg en Phedon die in China verkocht worden. Het automagazine Auto Motor und Sport heeft echter de technische specificaties van het voertuig, codenaam D2, bereikt.

 

Volgens de onthulde informatie, zal er zowel een lange als een korte versie van het voertuig zijn. Het voertuig, dat was gepland om langer te zijn dan 5,3 meter met de LWB-versie, zou vergelijkbare lengtes hebben als de nieuwe LWB BMW 7-serie. Het bedrijf was van plan om het voertuig zowel op de Amerikaanse als op de Chinees-Zuid-Koreaanse markt te verkopen.


De nieuwe Phaeton zal verkrijgbaar zijn met V6 benzine- en dieselmotoren die 340 en 286 pk kunnen leveren. Er komt ook een plug-in hybride versie die 455 pk kan leveren. Een speciale versie van de V8 TDI met 900 Nm koppel is ook gepland voor verkoop.

De krachtigste versie zal de 6,0-liter W12-motor zijn die 650 pk en 900 Nm koppel kan produceren en die in de Bentley Continental wordt gebruikt.

Hoewel de D2 Phaeton is geannuleerd, wordt de Volkswagen Phedon nog steeds verkocht in China. Het voertuig, dat in 2020 een gefacelifte PHEV-versie krijgt, trekt nog steeds veel aandacht in het Aziatische land.

 

Emily A.

Vorig NieuwsPolestar's beursgang overschrijdt 1,2 miljard dollar:
Volgende NieuwsDe nieuwe MINI Countryman komt in 2023: