Nieuw, Volkswagen introduceerde de Polo sedan line-up:

Nieuw, Volkswagen introduceerde de Polo sedan line-up:

De nieuwe Polo-serie is even ruim als zijn broer, de Passat:

Volkswagen heeft de nieuwe Polo Sedan onthuld. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een sedan op basis van de huidige generatie Polo, met een kofferbak die bijna net zo groot is als die van zijn grote broer, de Passat.

Om met het slechte nieuws te beginnen: De nieuwe Volkswagen Polo Sedan komt niet naar Nederland. Dit is waarschijnlijk geen grote verrassing. De derde generatie Polo is hier namelijk niet alleen te koop als drie- en vijfdeurs hatchback, maar ook als sedan en een stationwagon met de naam Vario. Dit waren echter aangepaste versies van de door Cordoba geleverde Seat-equivalenten. Buiten de grenzen van Nederland is de Polo Sedan echter nooit verdwenen. Sterker nog, er waren ook sedans van de vierde en vijfde generatie Polo, en nu is er een vierdeurs Polo met kofferbak van de zesde generatie beschikbaar.


Het is niet de geheel nieuwe Volkswagen Polo Sedan. Het model is namelijk in Zuid-Amerika en India verkrijgbaar als de Volkswagen Virtus. In India verkoopt Skoda ook zijn eigen variant van deze Virtus in de vorm van Slavia. Volkswagen lanceert hem nu ook in Zuid-Afrika, en daar wordt voor het eerst de naam Polo Sedan gebruikt. Deze benaming is volkomen op zijn plaats. Virtus, en dus de nieuwe Polo Sedan, deelt zijn platforms en technologieën met de huidige generatie Polo. Overigens is er in onder meer Rusland een heel andere Volkswagen Polo Sedan. In tegenstelling tot het model in dit artikel, is dit eigenlijk de Volkswagen-versie van de Skoda Rapid. Het is inderdaad een vijfdeurs en dus geen sedan.


De Volkswagen Polo Sedan, die nu in Zuid-Afrika op de markt is, heeft een werkelijk enorme kofferbak. In feite slikt de auto 521 liter van het ding. Dat is net iets minder dan de eerste generatie die de Skoda Octavia beviel, en niet veel minder dan er in de huidige Volkswagen Passat Sedan past (586 liter). De Polo Hatchback schopt het tot 355 liter. Overigens zul je in de Polo Sedan in Zuid-Afrika geen 1.0 en 1.5 TSI motoren aantreffen. Die heeft namelijk de natuurlijk opgezogen 1.6 viercilinder MPI die altijd 110 pk en 152 Nm levert. Dat vermogen gaat naar de voorwielen via een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een zes traps Tiptronic- automaat, dus geen DSG. Hij accelereert in 12,2 seconden naar 100 km/h, met een topsnelheid van 190 km/h.
 

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe Ferrari Purosangue markeert de verkoop:
Volgende NieuwsOpel GSE ombouwen naar nieuwe GSI: