Volkswagen Gen. Travel:

Volkswagen Gen. Travel:

Volkswagen Gen. Travel klepdeur en autonoom EV-voertuig.

Volkswagen ID4 en ID5 zijn series die qua design afwijken van de rest van de Volkswagen-familie, met hun relatief ronde en licht bolle vorm. Maar met deze Gen.Travel Concept breekt Volkswagen volledig met het vertrouwde design, maar dat is niet het enige opvallende aan het werkende model. Want het is een volledig elektrische autonome auto met vleugeldeuren.

Als u niet enthousiast bent over het uiterlijk van deze Gen.Travel. Wees dan niet bang; het is onwaarschijnlijk dat hij in productie gaat. Dat komt omdat Gen.Travel een ontwerpstudie is, Volkswagen is een vingeroefening. Met Gen.Travel level 5 droomt Volkswagen van een elektrische auto die volledig onafhankelijk van het autoleven kan reizen. Volgens de makers is Gen.Travel vooral geschikt voor lange afstanden, dus is er extra zorg besteed aan het interieur. Reizen met ten minste één rijdend prototype, Volkswagen wil de reactie van het publiek testen, vooral tijdens het Chantilly Arts & France evenement deze week in de buurt van Parijs.

Volkswagen omschrijft de Gen.Travel als een auto tussen een sedan en een MPV in. Het interieur is multifunctioneel. Daarin kun je liggen, vergaderen of gewoon zitten. Volkswagen heeft het over een slim gordelsysteem om ook liggende passagiers te beschermen. Slim gebruik van interieurverlichting moet de kans op bewegingsziekte verkleinen. Volgens Volkswagen is er geen concept car die niet overstapt op natuurvriendelijke materialen, en daarom is Gen.Travel gevuld met gerecyclede en natuurlijke producten. Gen.Travel is voorzien van Electric Active Body Control (eABC), dat zijn veren en dempers gebruikt om vooraf rekening te houden met komende rem- of stuurbewegingen.

 

Emily A.

Vorig NieuwsNieuwe NSX van Acura Boss:
Volgende NieuwsPeugeot 408 First Edition: