Volkswagen nieuwe serie Tavendor SUV:

Volkswagen nieuwe serie Tavendor SUV:

Volkswagen heeft een nieuw model SUV aan zijn autolijn toegevoegd

Nieuwe SUV's vliegen je al jaren om de oren, en hoewel Volkswagen al een enorme vloot aan krachtige modellen heeft, is het merk vastbesloten om nog een SUV aan zijn line-up toe te voegen. Dit is de Volkswagen Tavendor.

De Volkswagen Tavendor, waar het in dit artikel om draait, is voorbehouden aan de Chinese markt. SAIC, een van de twee partnerschappen van Volkswagen in China, is een product van Volkswagen. In mei van dit jaar verschenen de eerste foto's van de nieuwe SUV in de database van het ministerie van Transport en Informatietechnologie van China. Nu heeft Volkswagen zelf het doek van de auto getrokken.

Volkswagen Tavendor nieuwe

De Tavendor is een SUV met een lengte van 4,94 meter en een wielbasis van 2,98 meter. De Tavendor is geen elektrische SUV, al zie je wel wat identiteitsimplicaties in het ontwerp van het voertuig. Onderhuids is het geen MEB-platform, maar slechts een variant van het meer traditionele MQB-evo platform. De Volkswagen Tavendor zal leverbaar worden met de 2.0 TSI, een benzinemotor die 186 pk levert, zoals in het geval van de Tavendor.

Volkswagen Tavendor nieuwe


In het design van de SUV zien we designinvloeden terug van de Talagon, een van de vele andere Chinese modellen van Volkswagen die je niet in Europa kunt kopen. In tegenstelling tot de Tavendor is de Talagon afkomstig van de FAW-Volkswagen joint venture. De Tavendor heeft een verlicht Volkswagen-logo op de neus en de koplampen, die optisch verbonden zijn door een LED-strip.

 

 

Emily A.

Vorig NieuwsChina's merk Wuling mini EV:
Volgende NieuwsAudi RS e-Tron E2 serie: