2024 Mitsubishi Triton / L200

2024 Mitsubishi Triton / L200

Mitsubishi has released the sixth generation of the famous mid-size pickup truck Triton, also known as the L200.

De sterke carrosserie is iets vergroot met meer nadruk op veiligheid en comfort. Hij heeft ook een nieuw ontwikkeld ladderframe chassis, vering en een krachtigere turbodieselmotor.

 

De nieuwe Triton/L200 ziet er hoekiger en solider uit dan zijn voorganger, maar heeft wel een aantal veilige Mitsubishi-kenmerken behouden. Aan de voorkant worden gedeelde koplampen en een grotere grille geflankeerd door een meer verfijnde versie van het Mitsubishi Dynamic Shield. Het vlaggenschip heeft een grille in carrosseriekleur en zwarte accenten in plaats van chroom.

 

 
Qua design en uitrusting heeft het interieur van de Triton meer weg van een SUV dan van een pick-up. Het dashboard bevat een infotainmentdisplay dat is geleend van de Outlander, een scherm tussen analoge meters, bedieningselementen in vliegtuigstijl, licht gevoerde materialen op de contactpunten, een draadloos oplaadstation en opbergvakken in de middenconsole en horizontale lijnen.

 

 Ook de veiligheid is aanzienlijk verbeterd: het ADAS-pakket omvat nu onder meer adaptieve cruise control, een botsingswaarschuwingssysteem, een dodehoekwaarschuwingssysteem, rijstrookassistent en een waarschuwingssysteem voor kruisend verkeer achter. Alle uitrustingsniveaus zijn standaard uitgerust met Active Stability and Traction Control (ASTC), ontworpen om de stabiliteit op bochtige wegen te verbeteren.

 

De 2,4-liter viercilinder turbomotor met variabele geometrie is verkrijgbaar in drie vermogensniveaus. De basismotor levert 148 pk (110 kW / 150 pk) en 330 Nm, de middenversie biedt 181 pk en 430 Nm.

Vorig Nieuws2024 Audi RS Q8
Volgende Nieuws024 Mazda CX-80, prijs, specificaties en releasedatum 2023-07-04