Mitsubishi Space Star:

Mitsubishi Space Star:

Het Mitsubishi Space Star model wordt iets duurder dan hun serie.

Mitsubishi komt binnenkort met een nieuwe ASX, en dan voegt het merk ook een nieuwe Colt toe aan het leveringsprogramma. Tot die tijd bestond de Mitsubishi- line-up uit slechts twee modellen: Eclipse Cross en Space Star. Met 2013, het jaar van binnenkomst, heeft Space Star nu enkele jaren ervaring opgedaan. Het is overigens niet verwonderlijk dat auto's in het Space Star-segment al langer op de markt zijn. Zo werd Volkswagen Up twee jaar voor Space Star geïntroduceerd.

 Voor die royale 15.000 krijg je de Space Star bij de Instap met standaard elektrische voorruiten, Hill Start Assist, regen- en lichtsensoren en elektrisch verstelbare zijspiegels. Connect+ heeft een start/stop-systeem, airconditioning, centrale deurvergrendeling op afstand, 7-inch scherm om je telefoon op aan te sluiten, achterspoiler, bagagerek en verlichting in de kofferbak. Space Star is er ook in respectievelijk Dynamic en Instyle, de Instyle is de meest luxe variant, met elektrisch verwarmde buitenspiegels, met leer bekleed stuurwiel, privacy glass, cruise control, LED-achterlichten en koplampen, achteruitrijcamera, 15-inch lichtmetalen velgen, stoelverwarming voor, inclusief automatisch dimmende. binnenspiegel en Keyless Entry.

Geldt voor versies hierboven en Mitsubishi Space Star met 1.2 driecilinder handgeschakelde vijfversnellingsbak met 71 pk en 102 Nm. Space Star is ook leverbaar met CVT-transmissie.


De Space Star doet het niet zo goed als de Kia Picanto (4.559 stuks), en ook de Hyundai i10 (2.626) ligt voor op de kleinere Mitsubishi in de verkoopstatistieken. Met 932 verkochte exemplaren werden er dit jaar echter meer Space Stars verkocht dan Volkswagen's Up (764). Zoals gezegd kwam de Space Star uit in 2013 en werd hij zowel in 2016 als in 2020 gefacelift. De Japanners hadden in 2018 hun beste verkoopjaar op de Nederlandse markt. Toen kwamen er 3.160 nieuwe exemplaren uit de showroom. Leuk weetje: buiten Europa heet de Space Star de 'Mirage' en is er zelfs een vierdeurs sedan die de Attrage of Mirage G4 heet. Dodge verkoopt een variant hiervan in Mexico onder de naam Attitude.

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe elektrische Mercedes-AMG C63 E Performance debuteert op 21 september:
Volgende NieuwsCzinger Hyper GT: