Smart #1 Brabus 428 pk krachtig:

Smart #1 Brabus 428 pk krachtig:

Smart #1 Brabus is de snelste en slimste serie ooit.

De Smart #1 luidt een nieuw tijdperk in. Er komt ook een sportieve Brabus-versie van de Smart #1, die naar verluidt aanvankelijk zo'n 400 pk zal leveren.

In april trok Smart het doek terug van de #1, een gloednieuw model dat, net als alle toekomstige modellen van het merk, alleen zal worden aangeboden met elektrische aandrijflijnen. De Smart #1 voor de Europese markt is tot nu toe alleen aangeboden met een 272 pk sterke elektromotor op de achteras. In overeenstemming met de traditie zal er ook een Brabus-variant van de #1 komen. Met 272 pk was de No. 1 de krachtigste en snelste auto die het merk ooit heeft geproduceerd, maar de Brabus-versie kan die titels nu aan zijn naam toevoegen.

De Smart #1 Brabus heeft twee elektromotoren die samen goed zijn voor 428 pk en 543 Nm. De vierwielaangedreven #1 Brabus accelereert daarmee in 3,9 seconden naar 100 km/h. Het onderstel van de #1 is voor de Brabus-variant herzien, en volgens de makers heeft de #1 Brabus een exacte 50:50 gewichtsverdeling. Wie wil kan hem ook als achter wie laan drijver gebruiken, maar in dat geval heb je de normale 272 pk tot je beschikking. Verwacht in dit geval geen speciale driftmodus, want de Smart #1 Brabus praat in Eco-modus alleen met de achterste elektromotor. Indien gewenst kan de snelste Smart ooit ook binnenshuis een aangepast geluid produceren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het geluid van een V6 door de speakers te horen.

Smart zet de #1 Brabus op speciale 19-inch wielen, waarachter rode remklauwen schuilgaan. Hij wordt aangeboden in de kleuren Silent Black, Laser Red en Mat Gray en wordt voorzien van slanke spoilers en een getunede voorkant met bumper werk en twee extra koelopeningen. Binnenin vouwt Smart meer alcantara rond het stuurwiel en microfiber vezel rond de stoelen, dat is afgewerkt met rode stiksels. De grote verscheidenheid aan Brabus-badges mag niet ontbreken.

 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 Daihatsu Tanto FunCross - Prijs en kenmerken:
Volgende Nieuws2023 Wuling Xingchen prijs en functie: