Elektrisch Smart #1 Brabus

Elektrisch Smart #1 Brabus

De elektrische Smart #1 Brabus versie en mogelijk 400pk krachtige serie.

Enkele modellen van de Smart hebben sportieve Brabus-versies, en de volledig nieuwe elektrische #1 zal er ook een krijgen.

De Brabus-versies kregen ook meer vermogen. De 0,7 driecilinder motor in de eerste generatie leverde een sterke 75 pk in plaats van 61 pk, en de tweede generatie van de ForTwo haalde 98 pk. De huidige generatie ForTwo en ForFour waren ook verkrijgbaar als Brabus, wat uiteraard krachtiger was dan de reguliere 109 pk versies. Meer Smart, de eerste ForFour en natuurlijk de Roadster en Roadster-Coupe verkrijgbaar bij de dealer in Brabus- uitrusting. Met #1 introduceerde Smart onlangs een gloednieuw model dat een heel nieuw tijdperk inluidde. Van die auto verscheen ook een Brabus-versie.

Smart #1 Brabus


In april introduceerde Smart de #1, een compleet nieuw model dat mede onder leiding van het Chinese Geely is ontwikkeld en met een lengte van 4,27 de grootste Smart ooit is. Zo krijgt de elektrische crossover de lengte van de Volkswagen ID3. Nummer 1 is niet alleen de grootste, maar ook de krachtigste auto van het merk ooit. Sterker nog, het nummer 1-model werd op de Europese markt geïntroduceerd met een 272 pk sterke elektromotor op de achteras. In China biedt Smart nu een veel krachtigere Brabus-versie van deze #1 aan.

Smart #1 Brabus
Het volledige vermogen van de Smart #1 Brabus bedraagt naar verluidt niet minder dan 400 pk. Daarmee accelereert de Smart #1 Brabus in minder dan 4 seconden naar 100 km/h. De actieradius zal - volgens de NEDC-cyclus - zo'n 500 kilometer bedragen. Uiteraard zit er bij deze #1 Brabus geen hitteschild op de uitlaatpijpen. De opgewaardeerde Smart #1 heeft echter twee koelsleuven in zijn neus geperst, en we zien overal zwarte en rode details. De #1 Brabus staat op 19-inch legeringen en heeft een bumper bediening die er iets dynamischer uitziet dan de al bekende Smart #1. Uiteraard komt ook het interieur aan bod. We zien een arsenaal van Alcantara en leer, sportstoelen, een Brabus sportstuur, aluminium pedalen en rode accenten.
 

Emily A.

Vorig NieuwsDe productie van de nieuwe Polestar 6 is bevestigd:
Volgende NieuwsSkoda Enyaq iV bijgewerkt voor modeljaar 2023: