Rolls-Royce Specter:

Rolls-Royce Specter:

Rolls-Royce Specter gespot in actie op Nordscleife.

Rolls-Royce is nog volop aan het testen met de Specter, het eerste volledig elektrische massaproductie model van de Britten. De spirituele opvolger van de Phantom Coupé kan zich nu van zijn sportieve kant laten zien.

Rolls-Royce neemt wat tijd met de Specter. We zagen de zware tweedeurs al een jaar of wat geleden, en toen zat er het psychedelische sticker werk op. Terug in maart voorzag Rolls-Royce ons van een andere set foto's van de Specter waarop de auto wat beter te zien is. Wie hoopt inmiddels veel meer van de Specter te zien, moet teleurgesteld worden. Hij is nog steeds volledig behangen met allerlei bijzondere termen op een donkere achtergrond. De spion werd door de fotograaf gefotografeerd op de Nürburgring- Nordschleife.

Het feit dat de Specter daar opdook, betekent dat Rolls-Royce zijn weggedrag flink aan het testen is. De Specter deelt waarschijnlijk zijn Architecture of Luxury basis met de Phantom, en dat gecombineerd met een groot accupakket maakt het een zware jongen. Dan moeten we uitzoeken hoe de Specter zich houdt in de bochten bij hoge snelheden. De Specter is ruim 5 meter lang, en we wedden dat hij meer dan 2,5 ton weegt. Even voor de goede orde: Hij staat op 23-inch wielen. Wendbaarheid is dus uitgesloten, maar de Specter zou moeten uitblinken in comfort en stilte. Dat laatste is ongetwijfeld te danken aan de elektrische aandrijflijn van Rolls-Royces in combinatie met de bijna spectaculaire geluidsisolatie.


Hoewel het niet lang duurde voordat het Britse merk een tipje van de sluier oplichtte, worden de technische details door Rolls-Royce nog steeds geheim gehouden. Wij voorspellen nog steeds dat de Specter dit jaar volledig wordt getoond.
 

 

Emily A.

Vorig NieuwsOpel GSE ombouwen naar nieuwe GSI:
Volgende NieuwsNieuwe Ford Mustang: