Cadillac XT4-Prototyp ist ein Baby Lyriq EV

Cadillac XT4-Prototyp ist ein Baby Lyriq EV

De elektrische Lyriq SUV en de $300.000 Celestiq sedan helpen het gezicht en de publieke perceptie van Cadillac te veranderen, maar deze foto's bevestigen dat ze niet alleen vechten. De foto's bevestigen dat GM's meest luxueuze merk een baby Lyriq aan het voorbereiden is om te concurreren met de Tesla Model Y, Genesis GV60 en Audi Q4 e-tron.

Op foto's die onlangs in de VS zijn genomen, is een doosachtige SUV te zien die ongeveer even groot is als de huidige XT4. Maar als je de koplampen, tailleband en deurgrepen vergelijkt met afbeeldingen van de gefacelifte XT4 van China's Ministry of Information and Technology die eerder dit jaar online opdoken, blijkt dat dit een compleet andere auto is.

De volledig verborgen grille verraadt dat dit prototype elektrisch aangedreven is en de verzonken deurknoppen lijken precies op die van de Lyriq. Cadillac heeft de Lyriq echter niet gescand en verkleind tot 70 procent voordat het op PRINT drukte. De horizontale achteruitrijlichten van de gecamoufleerde testauto lijken op die van de Lyriq, maar zijn verbonden met een verticale lichtband die bovenaan buigt, zoals die van de XT4 en CT4.

Er zijn ook andere verschillen aan de zij- en achterkant. De Lyriq en XT4 (inclusief het gefacelifte model dat later dit jaar in de VS op de markt komt) hebben een vlakke taille, maar de uiteinden van dit prototype zitten net onder de C-stijl. Dat is een detail dat we onlangs hebben gezien op de GT4, een laag uitgesneden XT4-tak gemaakt voor China. Maar het lijkt erop dat de hier getoonde baby-EV zal worden voorzien van rechtopstaande remlichten en achterlichten in Lyriq-stijl.
 

Vorig NieuwsNieuwe MINI Countryman EV vergeleken met Smart #1
Volgende Nieuws2024 Dacia Duster, prijs, specificaties en releasedatum 2023-04-27