2022 CITROEN C4 met prijzen vanaf 24.640

2022 CITROEN C4 met prijzen vanaf 24.640

Ontdek samen het comfort, het aangename rijden en de nieuwste technologie van de CITROEN C4 die de jaren trotseert.

De nieuwe Citroen C4 is deels hatchback, deels crossover en biedt een ingetogen styling, veel uitrusting en een comfortabele rit. Hij is verkrijgbaar in benzine-, diesel- en volledig elektrische versie om een zo breed mogelijke aantrekkingskracht te bieden.

Als je de nieuwe C4 vergelijkt met de oude, vergeetachtige C4 met zijn SUV-achtige uiterlijk en bank-achtig comfort. Het is een veel andere en leukere auto, maar nog steeds niet zo goed als sommige alternatieven.
Toch is het op het eerste gezicht duidelijk dat dit niet dezelfde oude uniforme rivaal is. Zijn timide en gedurfde exterieur is een krachtige combinatie van SUV-achtige uitstraling en coupé-hatch verfijning.

2022 CITROEN C4

Er is een nieuwe set LED-lampen met een andere look dan de vorige Citroens, scherper en gedurfder dan voorheen. Hij heeft ook een veel sportievere vorm dan andere Citroens, die meestal een zachtere, rondere uitstraling hebben.
Het interieur van de Citroën C4 is niet zo bijzonder als dat van de oude Citroën C4 Cactus, maar het is waarschijnlijk de beste kwaliteit cabine die je ooit van het Franse merk hebt gezien. Er is veel soft-touch materiaal en een algemeen gevoel van degelijkheid zelden gevonden in oudere Citroens.

2022 CITROEN C4
De SUV-achtige styling van de Citroën C4 betekent dat het lijkt fysiek groter dan alternatieven zoals zijn rivalen. Dat gezegd hebbende, heeft hij een bagageruimte van 380 liter, wat op zijn best gemiddeld is voor een gezinsauto van dit formaat.

Er zijn vier uitrustingsniveaus: Sense, Sense Plus, Shine en Shine Plus, maar de elektrische e-C4 heeft geen instapspecificaties.

Alle modellen zijn voorzien van LED-koplampen, lichtmetalen 18-inchwielen, een 10-inch infotainmentsysteem met smartphone-connectiviteit, autonoom noodstopsysteem, hulp bij rijstrookbewaking en dual-zone climate control. De Sense Plus is waarschijnlijk de beste keuze in het prijssegment, maar de duurdere modellen zijn ook zeer goed uitgerust.

2022 CITROEN C4

De C4 heeft een overvloed aan opties als het gaat om motoren. Naast het e-C4-model, dat alleen elektrisch is, zijn er drie benzine- en twee dieselmodellen.

Het 1,2-liter driecilinder PureTech-benzinemodel is verkrijgbaar met 100 hp, 130 hp en 155 hp, en de diesel is een 1,5-liter viercilinder met 110 hp of 130 hp. De 100 hp benzine en 110 hp diesel zijn enkel manueel, de 155 hp benzine en 130 hp diesel zijn enkel automatisch. Bij de 130 hp  benzine kan je kiezen welke versnellingsbak je wil.

2022 CITROEN C4

Zelfs de basis benzine biedt perfect voldoende snelheid, maar de 130 hp versie zou uw keuze zijn. Die is ook zuinig, waardoor een diesel enigszins overbodig wordt, tenzij hij de helft van zijn leven op de snelweg doorbrengt.

Welke motor je ook kiest, dit is niet het soort auto waarmee je over wegen scheurt alsof je op een rallypodium staat. Citroën heeft comfort bewust bovenaan de prioriteitenlijst gezet, zodat het rijgedrag soepel is en wind- en weggeluiden binnen de perken worden gehouden. Maar de keerzijde is dat de carrosserie iets te ver overhelt in de bochten en dat de besturing niet zo geruststellend is als bij de beste gezinsvriendelijke hatchbacks. 

vanaf € 24.640

Emily A.
 

Vorig Nieuws2022 Maak kennis met de nieuwe NISSAN JUKE
Volgende Nieuws2022 Dacia SPRING elektrische auto met prijzen vanaf 18.550