2022 Citroen C3 Aircross Suv prijs en functies:

2022 Citroen C3 Aircross Suv prijs en functies:

De Citroen C3 Aircross Suv is een compacte auto met een opvallende stijl, comfortabel rijgedrag en een veelzijdig interieurdesign.

De nieuwe Citroen C3 Aircross is een funky Franse familie-SUV die het interessant maakt ten opzichte van zijn meer conservatief gestileerde alternatieven zoals de Volkswagen T-Cross of de Skoda Kamiq.
 Ook al ziet de Citroën SUV er iets minder schattig uit dan voorheen, het zal zeker een stuk moeilijker zijn om hem op een drukke parkeerplaats kwijt te raken.

Deze interessante styling wordt ondersteund door een keuze uit 16- en 17-inch lichtmetalen velgen en een handvol exterieur personalisatie pakketten in kleur. Zijn doosvormige vorm en dikke zwarte bumper bekleding geven hem ook een beetje meer SUV betrouwbaarheid.

2022 Citroen C3 Aircorss Suv

Maar bij gebrek aan een model met vierwielaandrijving is per ongeluk tegen een lange stoeprand rijden tijdens het parkeren waarschijnlijk het dichtst dat je bij een terreinwagen komt.    Het interieur van de C3 Aircross bevat nogal wat hard, krassend plastic, maar over het algemeen is het interieur behoorlijk gestroomlijnd. Onze topklasse Shine Plus testauto heeft een aantal aantrekkelijke stoffen bekledingen op de deuren en het dashboard, en de met leder en stof beklede stoelen zitten heerlijk en zijn super comfortabel voor lange afstanden.

2022 Citroen C3 Aircorss Suv

 Het extra vermogen van de 130 pk benzinemotor klinkt misschien verleidelijk, maar in werkelijkheid is 110 pk meer dan genoeg voor de taak.
Als je echter op de tweede rij zit, ben je misschien niet zo blij. Kinderen passen er prima in, maar zelfs met de verschuifbare achterbank helemaal naar achteren geschoven, is er niet veel beenruimte voor langere volwassenen. En als u geen ruimte wilt, kunt u het optionele panoramische zonnedak het beste mijden. Skoda Kamiq en Volkswagen T-Cross doen het beter op dit gebied.

Dat gezegd zijnde, is de bagageruimte zeer goed en zijn de zetels allemaal in ruime mate configureerbaar, zodat u ruimte kunt maken voor echt grote, volumineuze voorwerpen.

2022 Citroen C3 Aircorss Suv

Hetzelfde geldt voor de standaarduitrusting. Instapmodellen van de C-Klasse beschikken over LED-koplampen, automatische airconditioning, lichtmetalen 16-inch wielen, parkeersensoren achter en een 7-inch touchscreen met Apple CarPlay en Android Auto.   Hogere modellen hebben ook een groter 9-inch scherm met ingebouwde navigatie, maar dit is niet het scherpste of meest responsieve infotainment systeem ter wereld. In plaats van de Citroen-fabriek zouden we waarschijnlijk smartphone-spiegelsystemen hebben gebruikt.

2022 Citroen C3 Aircorss Suv

Met twee benzine en één diesel om uit te kiezen, zijn de motoropties vrij beperkt, maar dit helpt tenminste om de zaken eenvoudig te houden.

110 pk instapbenzine met handgeschakelde zesversnellingsbak kan de voorkeur krijgen als de serie. Hij is krachtig genoeg om vlot te rijden in de stad en rustig op de snelweg.

Elders helpt een zachtere ophanging om alles comfortabel te houden, behalve op de hobbeligste wegen, en een lichte maar nauwkeurige stuurinrichting maakt van de C3 Aircross een zeer gemakkelijke auto op krappe wegen en lanen.
Het is echter onmogelijk om niet van de C3 Aircross te houden vanwege zijn interessante aantrekkingskracht. Niet alleen is hij angstaanjagend om naar te kijken, het is een comfortabele, elegante auto die wordt geleverd met een grote kofferbak en is vrij gemakkelijk om te rijden. 

vanaf € 23.970

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Mazda MX-30 prijs en kenmerken:
Volgende NieuwsOver de nieuwe Mini Countryman