Volvo XC90:

Volvo XC90:

De Volvo XC90 is oud met een gezicht upgrade, maar niet slecht.

De Volvo XC90 is een van de weinige SUV's buiten Land Rover die groot en duur kan zijn, maar niet te opzichtig. Dat heeft de auto ongetwijfeld te danken aan zijn ingetogen en tamelijk tijdloze exterieur, dat in 2007 voor het eerst te zien was.

De eerste generatie van de Volvo XC90 stond van 2002 tot 2014 in de showroom, de huidige generatie is van 2014. Beide versies hebben dus een lange levensduur en dat zegt veel over de kwaliteiten van hun ontwerpers. De eerste XC90 in 2022 is verouderd, maar nog steeds geen slechte auto. Maar genoeg "lof", laten we overgaan tot de details. In 2007 kreeg de XC90 voor de eerste en enige keer een echte make-over, maar er zouden nog vele updates volgen. De eerste XC90 kreeg in de tweede helft van zijn carrière LED-achterlichten, nieuwe logo's en naamplaatjes, maar er waren er meer in 2007.

Nieuwe koplampen met lens technologie voor de optionele xenon units, een andere grille en een anders gevormde voorbumper, meestal in kleur gespoten, werden dat jaar opnieuw ontworpen. Aan de achterzijde werden de lichtunits eveneens gewijzigd. De oorspronkelijke, ronde elementen voor het richtingwaar schuwingslicht en het achteruitrijlicht maakten plaats voor een meer solide, rechthoekige lichtcombinatie binnenin de unit. Veel versies van de XC90 kregen meer lak aan de zijkant dankzij de in carrosseriekleur gespoten spatborddorpels. Uiteraard waren er ook andere kleuren, velgen en bekledingsstoffen, en werden zaken als de dakrails, het stuurwiel en de navigatieschermen tegen het licht gehouden.

We plaatsen het resultaat in de categorie waartoe ook de gefacelifte versie van de BMW 5-serie E39 behoort. Dat betekent vrij subtiele veranderingen, maar duidelijk een frissere look.
 

 

Emily A.

Vorig NieuwsElektrische Maserati Granturismo Folgore:
Volgende NieuwsChina's merk Wuling mini EV: