Volvo gaat nieuwe EV-fabriek bouwen:

Volvo gaat nieuwe EV-fabriek bouwen:

Volvo vestigt een nieuwe EV-fabriek in Slowakije en zal tot 250.000 voertuigen per jaar produceren.

Volvo gaat een nieuwe fabriek bouwen in Slowakije. De fabriek zal volledig koolstof neutraal zijn en er zullen alleen elektrische auto's van de band rollen. Het is de bedoeling dat de productie in 2026 van start gaat.

Door Slowakije te kiezen voor de nieuwe fabriek, zegt Volvo dat het een "Europese productiedriehoek" heeft gecreëerd die de regio bijna volledig bestrijkt. De bestaande Volvo-fabrieken bevinden zich namelijk in Noord-Europa (Torslanda, Zweden) en West-Europa (Gent, België). De nieuwe fabriek zal worden gebouwd in de stad Kosice en zal 1,2 miljard euro kosten om te bouwen. De bouw begint in 2023 en de productielijnen worden in 2024 geïnstalleerd. De massaproductie van de volgende generatie geëlektrificeerde Volvo's zal daar in 2026 beginnen. De fabriek is ontworpen om 250.000 auto's per jaar te produceren, maar Volvo zegt dat dat kan; In de toekomst zal de fabriek verder worden uitgebreid.

Voor Volvo is de nieuwe fabriek nu al een bijzonder moment, omdat het merk voor het eerst in 60 jaar een nieuwe fabriek in Europa zal openen. De fabriek in Torslanda opende haar deuren in 1964 en Gent een jaar later. Samen hebben deze twee fabrieken een jaarlijkse productiecapaciteit van 600.000 auto's. Met de fabriek in Slowakije krijgt Volvo dus een percentage van de Europese productiecapaciteit in handen. Volvo heeft eerder ook aangekondigd dat het fors zal investeren in de herbouw van zijn oudste fabriek in Torslanda.
 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 Skoda Superb:
Volgende NieuwsWat is Isofix?