Volkswagen investeert in China:

Volkswagen investeert in China:

Volkswagen investeert zwaar in Horizon Robotics in China.

In China heeft Volkswagen een aanzienlijk bedrag overgemaakt aan Horizon Robotics, een bedrijf dat zich voornamelijk bezighoudt met de ontwikkeling van de technologieën die nodig zijn voor autonoom rijden. Dit omvat de joint venture tussen Volkswagen Cariad en Horizon Robotics.

Cariad is een dochteronderneming van Volkswagen en houdt zich vooral bezig met de ontwikkeling van software voor nieuwe technologische oplossingen. Cariad gaat een joint venture aan met Horizon Robotics in China, waarbij Cariad met 60 procent het grootste aandeel heeft. Volkswagen pompt ongeveer 2,4 miljard euro in de samenwerking met Horizon Robotics. Volgens Reuters is ongeveer 1 miljard euro een directe investering in Horizon en gaat de rest naar de nieuw te vormen joint venture.

Voor de Europese markt heeft de samenwerking tussen Cariad en Horizon op dit moment geen effect. In plaats daarvan is de overtuiging hier 'Voor China, China' en daarom zal de joint venture zich richten op de ontwikkeling van zelfrijdende auto's specifiek voor de Chinese markt.

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe Renault R5 Turbo 3E is een modern elektrisch voertuig:
Volgende NieuwsJeep Avenger 4x4 concept: