Vınfast zal over 3 jaar winst maken:

Vınfast zal over 3 jaar winst maken:

Vınfast heeft de Europese voertuigen nog niet geleverd, het is de bedoeling dat het over 3 jaar winst maakt.

Het Vietnamese Vinfast heeft de eerste auto's nog niet in Europa afgeleverd en staat dus zeker in de kinderschoenen. Dat kost altijd geld, maar over drie jaar moet winst mogelijk zijn.

De visie op de financiële situatie komt van David Mansfield, de CFO van Vinfast, die als geen ander de bevoegdheid heeft om commentaar te geven. Voor het overige houdt Mansfield zijn mond, meldt Automotive News Europe. Vinfast is bezig met een beursgang en kan en mag daarom niet veel in detail treden over verkoopcijfers en andere doorslaggevende cijfers.

Eén ding is wel duidelijk: ook na drie jaar zullen er "minder dan een miljoen" auto's worden verkocht. Dit cijfer is niet uit het niets gekomen, maar het is een cijfer dat eerder door Vinfast als doelstelling werd genoemd.

Vinfast is eveneens een speler om in de gaten te houden. Het merk maakt deel uit van de grotere VinGroup-groep en heeft dus alles in huis om zich staande te houden. Bovendien is de autotak al behoorlijk succesvol in Vietnam, hoewel het op wereldschaal nog niet erg groot is. Voor Nederland heeft het merk momenteel twee modellen gepland; VF 8 en VF9. Beide zijn elektrische SUV's.


Nog een bewijs van de hoge ambities van Vinfast: het merk wil elektrische auto's gaan verkopen, niet alleen in het veeleisende Europa, maar ook in de Verenigde Staten. Dat is gedurfd, niet alleen omdat Vinfast uit een land komt waar Amerikanen veel belang aan hechten, maar ook omdat veel Noord-Amerikaanse automakers het als een aparte tak van sport zien. Zo zijn niet alle Franse automerken daar al tientallen jaren actief, net als Volkswagen-dochters Seat en Skoda.

 

Emily A.

Vorig NieuwsPeugeot 408 First Edition:
Volgende NieuwsMet de Aceman biedt de Mini op vele fronten een ander model dan we gewend zijn.