Tesla heeft tot nu toe 3 miljoen voertuigen geproduceerd:

Tesla heeft tot nu toe 3 miljoen voertuigen geproduceerd:

Vanaf eind 2022 zal de jaarlijkse productie 2 miljoen bedragen.

Tesla is een van de pioniers van de elektrische auto-industrie. Het bedrijf, dat in 2008 zijn eerste auto op de markt bracht op een manier die niemand durfde, en in de loop der jaren grote stappen heeft gezet, maakte enkele weken geleden tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Tesla bekend dat het de 3 miljoenste auto had geproduceerd die het produceerde.

Deze verklaring werd afgelegd door Elon Musk tijdens de vergadering. Tijdens de vergadering zei Musk dat het bedrijf slechts 10 jaar geleden 10.000 voertuigen had kunnen produceren. Met de groei in 10 jaar is de productie flink toegenomen. Onlangs werd het 2 miljoenste voertuig van het bedrijf geproduceerd in de fabriek in Fremont, Californië.

In de groeirapporten die door het bedrijf worden gedeeld, zien we dat het bedrijf zijn productiecapaciteit elk jaar verhoogt. Met de nieuw geopende fabrieken heeft het bedrijf nog een waanzinnig doel voor ogen. Volgens de gegeven informatie is de Amerikaanse elektrische autofabrikant van plan om vanaf het einde van dit jaar 2 miljoen elektrische voertuigen per jaar te produceren.

Kijkend naar de gepubliceerde gegevens, produceerde het bedrijf in 2021 meer dan 900.000 voertuigen. Dit jaar is er een productiedoelstelling van 1,5 miljoen voertuigen met een stijging van 50 procent. Zodra de nieuwe fabrieken volledig operationeel zijn, zal de jaarlijkse productiedoelstelling stijgen tot 2 miljoen eenheden in 2023.
 

 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 Toyota C-HR Mode Nero Safety Plus III:
Volgende NieuwsLamborghini Urus Prestaties: