Prijs en kenmerken van de nieuwe Mercedes-AMG SL Roadster:

Prijs en kenmerken van de nieuwe Mercedes-AMG SL Roadster:

Een krachtige aandrijflijn met een viercilinder motor voor de V8 motor, een prachtige auto met eersteklas aerodynamica.

Net als de huidige AMG-GT Roadster heeft de nieuwe Mercedes-AMG SL een zeer lang, laag en breed design dat hem een echte wendbaarheid geeft.
Waar de nieuwe SL echter van verschilt, is de agressieve frontpartij. De spitse koplampen en de brede grille geven de auto een zakelijke uitstraling.
Aan de achterzijde is er een ronde achterbumper met diffuser en 4 vierkante uitlaatpijpen. Er zijn ook enkele ventilatieopeningen, vergelijkbaar met die van de AMG-GT vierdeurs.

 


De nieuwe SL wordt standaard geleverd met lichtmetalen 19-inch wielen, maar deze kunnen worden opgewaardeerd naar grotere 21-inch wielen.

Interieur en infotainment systeem van de nieuwe Mercedes-AMG SL
Het dominante kenmerk in het interieur van de nieuwe Mercedes-AMG SL zijn de twee grote schermen. Het centrale infotainment scherm kan tussen 12 en 32 graden worden gedraaid om verblinding te verminderen, terwijl het 12-inch bestuurdersscherm zijn eigen zonnescherm heeft om het zicht van boven naar beneden te verbeteren.
De standaard sportstoelen hebben ingebouwde nekwarmers, zodat u het hele seizoen door van boven naar beneden kunt rijden en de kou buiten de deur kunt houden. De stoelen zijn ook zwaar ondersteund, zodat ze u op uw plaats houden in de bochten.


In tegenstelling tot de oude AMG-GT Roadster heeft de nieuwe SL wel achterstoelen. Maar die zijn alleen geschikt voor kinderen of misschien wat golfclubs.
Het algemene design is nogal flamboyant, met koolstofvezel en glanzende metalen sierstrips die het interieur sieren. Omdat het een Mercedes is, weet je dat alle spullen ook goed zullen aanvoelen.

 

Nieuwe Mercedes-AMG SL motoren en aandrijving:
De nieuwe Mercedes-AMG-SL line-up begint met verschillende 4,0-liter twin-turbo V8 benzinemotoren.


Het instapmodel van de SL 55 levert 476 pk en 700 nm koppel en accelereert daarmee in 3,9 seconden van 0-60 mph. Dat is slechts een tiende van een seconde langzamer dan de huidige 530 pk sterke AMG-GT Roadster.

Als dat niet genoeg vermogen is, is er ook nog de SL 63 met 585 pk en 800 nm koppel. Deze doet 0-60mph in slechts 3,6 seconden en accelereert naar een topsnelheid van 196mph.
Mercedes plant ook een hybride SL die onderdelen van de AMG-GT vierdeurs E-Performance zou kunnen gebruiken. De 204 pk sterke elektromotor van die auto zou zelfs kunnen worden gebruikt om het vermogen van de SL op te voeren tot bijna 790 pk.
De nieuwe AMG-SL heeft vierwielaandrijving en een nieuw lichtgewicht chassis, dus hij zou zowel in bochten als in een rechte lijn goed moeten presteren.


Emily A.

Vanaf 161.248 €

Vorig NieuwsMercedes-Benz stopt met de productie van de A- en B-klasse in 2025:
Volgende Nieuws2023 Volkswagen Amarok