Porsche is nu Europa's meest waardevolle automaker:

Porsche is nu Europa's meest waardevolle automaker:

Porsche is officieel de meest waardevolle automaker van Europa geworden nadat zijn aandelen verder in waarde stegen na de langverwachte beursgang.

Vanaf donderdagochtend waren de aandelen van Porsche gestegen tot 93 euro (91,95 dollar), waardoor het merk 85 miljard euro waard werd en dat van VW (77,7 miljard euro) overtrof. Porsche is ook meer waard dan Mercedes-Benz, BMW en Stellantis.

Porsche aandelen daalden eerder in de week kort onder de marktprijs van 81 euro (79,42 dollar), maar versterkten toen investeringsbanken die betrokken waren bij de beursgang ongeveer 3,8 miljoen aandelen verkochten voor een bedrag van 312,8 miljard euro (308 miljoen dollar).

Eind september ging Porsche naar de beurs in Frankfurt tegen een koers van 82,50 euro. Het besluit van Volkswagen Group om 12,5 procent van de aandelen zonder stemrecht van het bedrijf te verkopen, bracht bijna 9,4 miljard euro (9,1 miljard dollar) op, waarmee het de op één na grootste beursgang in Duitsland werd.

Het geld dat met de beursgang is opgehaald, zal worden uitgekeerd aan bestaande aandeelhouders en zal bijdragen aan de financiering van de overgang van Volkswagen naar volledig elektrische voertuigen.
 

 

Emily A.

Vorig NieuwsAurus Komendant debuteert als Russische vierpersoons ultra-luxe SUV met 590 pk:
Volgende NieuwsOpel Vivaro krijgt sportieve GS-uitrusting en krachtigere dieselmotor: