Porsche heeft zijn nieuwe luxe elektrische SUV gelanceerd:

Porsche heeft zijn nieuwe luxe elektrische SUV gelanceerd:

De SUV zal gebruik maken van Porsche's SSP Sport platform en zal boven op de Cayenne zitten.

Porsche heeft plannen bevestigd voor een nieuw SUV-model op basis van de Scalable Systems Platform (SSP)-architectuur, een eigen platform voor elektrische auto's dat zal worden verspreid over de hele Volkswagen Group.

Plannen voor het nieuwe SUV-model, dat zal worden geproduceerd in de productiefaciliteit van de Duitse automaker in Leipzig, werden dinsdag aangekondigd in een update van de platform strategie op lange termijn, verstrekt door Porsche president Oliver Blume.

Daaruit blijkt ook dat de aanstaande derde generatie Porsche Panamera en tweede generatie Porsche Taycan op hetzelfde SSP-platform zullen worden gebaseerd.

Blume zei: "We zijn van plan ons trekker portfolio uit te breiden met een nieuw luxe, volledig elektrisch SUV-model dat in Leipzig van de assemblagelijn zal rollen. Zo bouwen we onze positie in het segment van de luxewagens verder uit. Wij spreken vooral segmenten met hoge marges aan en willen nieuwe verkoopkansen benutten."

Andere details van de nieuwe SUV, die bij de lancering in de tweede helft van het jaar boven de Porsche Macan en Porsche Cayenne geprijsd zal zijn, worden geheim gehouden. Maar suggesties zijn dat het zou kunnen zijn de onbekende auto die werd getoond als een ontwerp-model op een presentatie door een groep van Noord-Amerikaanse Porsche dealers eind vorig jaar.

De dealers beschreven hem toen als "breder en groter dan de Cayenne". Ze zeiden ook dat het een vlakke achterkant ontwerp heeft, niets zoals de Macan en Cayenne.

De nieuwe elektrische auto platform ontwikkeld door Porsche maakt gebruik van de "ruggengraat" van de standaard SSP structuur, die zal worden geïntroduceerd met de lancering van de productie-versie van Volkswagen Trinity in 2025.

De belangrijkste ontwikkelingen van SSP Sport omvatten krachtige elektromotoren en batterijcomponenten in een strategie die vergelijkbaar is met die van Mercedes-Benz en zijn AMG performance automotive divisie. Ook wordt verwacht dat de elektrische architectuur 800V en het laadvermogen 350kW zal ondersteunen.

 

Emily A.

Vorig NieuwsNieuwe Jeep EV Crossover 2023 - prijzen en details:
Volgende NieuwsNieuwe 2023 Chevrolet Blazer: