Nissan Versa met discrete V-vorm:

Nissan Versa met discrete V-vorm:

In Noord-Amerika heeft Nissan een compacte sedan genaamd de Versa. Deze auto krijgt nu een uitgebreide facelift.

De Versa behoort altijd tot de drie goedkoopste nieuwe auto's in de VS. In de ogen van een Europeaan lijkt de Versa nog het meest op de Nissan Micra sedan, maar stiekem deelt hij geen plaat werkdelen met de hatchback van Europese makelij. Maar die gedachte is niet verwonderlijk, want de gelijkenis is vooral merkbaar aan de zijruiten en het interieur.

Het verschil tussen de Micra en de Versa werd net iets groter toen de in 2019 uitgebrachte Versa een nieuwe neus kreeg. De koplampen kunnen hun vorm behouden, maar de voorbumper is strak aan de bult gebonden. Bijna de hele voorkant van de vernieuwde Versa bestaat uit een grille. Typisch voor een modern Nissan-front is de V-vorm van deze grille wat abstracter dan voorheen. Links en rechts van het zwarte midden vinden we verchroomde horizontale elementen die toch op de een of andere manier representatief zijn.

Naast het uiterlijk is Nissan ook een beetje bezig met de uitrusting van de Versa, die nu bijvoorbeeld standaard Android Auto en Apple Carplay heeft. Ook de beveiligingshardware is iets verbeterd. Onder de kap ligt in ieder geval de 122 pk sterke 1,6-liter viercilinder van het type 'never change an OK-kit'. Kies je op je volgende vakantie naar Amerika voor een economy class huurauto, dan zit je eigenlijk wel goed.

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe nieuwe elektrische minibus Renault Trafic E-TECH wordt voorgesteld:
Volgende NieuwsAUDI viert de verjaardag van de RS Q3 met zijn 10-jarige editie: