Nissan Venucia waterstof auto:

Nissan Venucia waterstof auto:

Nissan begon het waterstof auto avontuur in China.

Terwijl Renault de waterstoftechnologie in zijn auto's zeer serieus lijkt te nemen, vinden we bij zijn alliantie partner Nissan geen koppen in de focus van de komende jaren. In China heeft Nissan echter een neus voor waterstof via een omweg.

Met de Scénic Vision toonde Renault vorig jaar een interessant voorproefje van een nieuwe SUV die naar verwachting in 2024 op de markt zal komen. Het werkmodel had een elektrische aandrijflijn met een relatief kleine 40 kWh batterij. Om dat te compenseren had de Scénic Vision een brandstofcel die zijn actieradius van 250 kilometer met hetzelfde aantal kilometers kon vergroten. Bij Renault wordt veel aandacht besteed aan waterstof, maar alliantie partner Nissan is nog vrij stil op dit front. Althans in Europa, want Nissan begint aan een heus waterstofavontuur in China.

Het samenwerkingsverband Dongfeng Nissan, waarin Dongfeng en Nissan een belang van 50 procent hebben, is het bedrijf achter het Chinese merk Venucia. Het heeft onder meer verschillende op Renault en Nissan gebaseerde modellen met meer eigen carrosserie in China verkocht en op de markt gebracht. Denk aan de op Dacia Spring/Renault K-ZE gebaseerde e30 en de op Qashqai gebaseerde T70. Het leveringsgamma omvat momenteel verschillende auto's met verbrandingsmotoren, maar Venucia kondigt nu een nieuwe levensfase aan. De focus zal liggen op puur elektrische of elektrische auto's, en vanaf nu zullen er geen nieuwe Venucia's meer worden gelanceerd met alleen een verbrandingsmotor onder de kap.
Venucia wil voortaan elk jaar twee nieuwe 'nieuwe energievoertuigen' lanceren. Hieronder vallen EV's, maar ook hybride voertuigen en zelfs brandstofcelauto's aan boord. Al deze nieuwkomers moeten de verkoop van Venucia aanzienlijk doen stijgen. Het bedrijf wil tot een half miljoen auto's per jaar kunnen verkopen. Ze pronkt nu al met twee nieuwkomers. De eerste is de Venucia Ve Concept, een elektrisch werkend model op het nieuwe 800v-platform voor EV's. De laatste is blijkbaar een nieuwe hybride versie van de V. Venucia beschrijft het model als "superhybride" met een plug-in hybride aandrijflijn met de naam DD-i. Deze omvat 1,5 slagen en zou slechts 4 l per 100 km moeten verbruiken.

 

Emily A.

Vorig Nieuws2026 Alfa Romeo Giulia
Volgende NieuwsHier is de Lexus GX: