Nissan trekt zich terug uit de Russische markt en verkoopt aan NAMI:

Nissan trekt zich terug uit de Russische markt en verkoopt aan NAMI:

Reuters meldde dat de verkoop van de Russische activiteiten van Nissan €1 kost.

Nissan heeft officieel aangekondigd dat het zich terugtrekt van de Russische markt en al zijn plaatselijke activa en activiteiten verkoopt aan het Russische onderzoeks- en ontwikkelingsinstituut voor auto's en motoren NAMI. De Japanse automaker zal 100 miljard yen (687 miljoen dollar) aan omzet verliezen, maar behoudt zich het recht voor het bedrijf en de activiteiten in de komende zes jaar terug te kopen.


In april vorig jaar, nadat Rusland Oekraïne was binnengevallen, schortte Nissan de productie in zijn fabriek in Sint-Petersburg op, net als veel andere automakers die door de sancties werden getroffen. Vanwege de aanhoudende oorlog en geen teken van een oplossing voor het conflict heeft Nissan definitief besloten zich terug te trekken van de Russische markt.


Na de verkoop aan de NAMI zullen alle werknemers van het bedrijf de komende 12 maanden ontslagbescherming krijgen. De Russische fabriek produceerde de modellen Qashqai, X-Trail, Murano en Terrano met een capaciteit van 100.000 voertuigen per jaar. "Namens Nissan wil ik onze Russische collega's bedanken voor hun langdurige bijdrage aan het bedrijf. Hoewel we niet op de markt kunnen blijven opereren, hebben we de best mogelijke oplossing gevonden om onze medewerkers te ondersteunen", aldus Makoto Uchida, president en CEO van Nissan.

 

Emily A.

Vorig NieuwsGoogle zet Android Assistant Driving Mode uit:
Volgende NieuwsDe autofabrikanten in de EU roepen op tot dringende maatregelen in verband met de daling van de autoverkoop in 2022: