Nieuwe Suzuki Jimny Erfgoed Beperkte Editie:

Nieuwe Suzuki Jimny Erfgoed Beperkte Editie:

De Suzuki Jimny is al een enorm populaire SUV, maar de Australische dochteronderneming van de automaker heeft hem nog aantrekkelijker gemaakt met een nieuwe speciale editie.

De Suzuki Jimny Heritage komt met retro stickers en is beperkt tot 300 voor de Australische markt.

Volgens Suzuki, viert de speciale uitgave de levende 4×4 geschiedenis van het model in de jaren '70, '80, en '90 toen het haar lang was, vrijheid alles was, en de cultus rond de Jimny was geboren. roze/rode band stickers langs het profiel en de staart en Jimny Heritage logo met neushoorn afbeelding.

De stickers zijn ongetwijfeld prachtig te combineren met de exterieur kleuren White, Forest Green, Medium Gray en Bluish Black Pearl. Een ander nostalgisch kenmerk zijn rode spatborden met witte "Suzuki" belettering, 15-inch lichtmetalen velgen en standaard LED-koplampen.

Binnenin is er een aangepast bagagerek en de gebruikelijke Jimny goodies. De standaarduitrusting omvat een met leder bekleed stuurwiel, een 7-inch infotainment systeem met navigatie, een achteruitrijcamera, een audiosysteem met twee luidsprekers, klimaatregeling, cruisecontrol, AEB en een waarschuwing voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook.

Onder de kap ligt dezelfde natuurlijk opgezogen 1,5-liter motor met 101 pk (75 kW / 102 pk) en 130 Nm (96 lb-ft) koppel. Het vermogen wordt op alle vier de wielen overgebracht via een handgeschakelde 5-versnellingsbak met een aparte lage-versnellingsbak en het bekende AllGrip Pro-systeem.

De huidige vierde generatie Suzuki Jimny werd voor het eerst uitgebracht in 2018, dus de automaker werkt naar verluidt aan een mid-life cycle update. Eerder dit jaar werd ook een Jimny EV bevestigd voor de Europese markt, terwijl Suzuki de langere en praktischer vijfdeurs variant lanceerde.

 

Emily A.

Vorig NieuwsSubaru Impreza lanceert in 2024 met hybride-aandrijving:
Volgende NieuwsVolkswagen heeft het Wörthersee GTI Festival gered: