Nieuwe Mercedes EQE SUV:

Nieuwe Mercedes EQE SUV:

De nieuwe Mercedes EQE SUV moet een opgewaardeerd alternatief zijn voor de EQE sedan, maar ziet er vrijwel identiek uit als de grotere, duurdere EQS SUV.

De zwart gemaakte grille, de gebogen bumper met (enkele) echte luchtinlaten en de dagrijverlichting over de volle breedte zien er vrijwel identiek uit. Hoewel de twee motor kapruggen nieuw zijn voor de EQE SUV...


Hetzelfde geldt voor beide zijkanten, waar het grootste deel van het ontwerp is overgenomen van de grotere EQS. Zeker, de nieuwe metallic bruine lak is exclusief voor de EQE, maar beide auto's delen een vergelijkbare gebogen geleipat roon vorm.


Zelfs aan de achterkant heeft hij een soortgelijke lichtbalk en bijna dezelfde zwarte bumper. Dit is geweldig nieuws als je je geen EQS SUV kunt veroorloven, maar minder goed nieuws als je een van deze auto's hebt gekocht...

Nieuwe Mercedes EQE SUV interieur:

Laat je niet misleiden door het feit dat Mercedes-ontwerpers hun creatieve kracht hebben gespaard om een scheur te maken in het interieur van de EQE SUV - dat er bijna precies hetzelfde uitziet als de cabine in de EQS SUV.


De premiums zijn voorzien van hetzelfde "Hyerscreen" infotainment systeem over de hele breedte, en veel synthetisch suède en kunstlederen materialen zijn hetzelfde als op die auto.

Voor meer informatie over Mercedes' grootste elektrische auto, bekijk Mat's diepgaande review van de nieuwe EQS SUV...

Dat is geen slechte zaak, het geheel voelt zeer luxueus aan, en veel details (zoals de driepuntige sterren in de met hout versierde middenconsole) zien er absoluut prachtig uit. Helaas zijn veel van deze voorzieningen optionele extra's...


Er is een significant verschil tussen de nieuwe EQE SUV en Mercedes' grootste EQ elektrische auto in het aantal zitplaatsen. De EQE SUV heeft slechts vijf zitplaatsen, terwijl de grotere EQS SUV zeven zitplaatsen heeft.

Nieuwe Mercedes EQE SUV motoren en prestaties;
De nieuwe Mercedes EQE SUV wordt geleverd met één motor en achterwielaandrijving, of je kunt een tweemotorige versie krijgen met vierwielaandrijving. Mercedes zegt niet hoeveel vermogen of koppel ze produceren, en het vermeldt niet de 0-100km acceleratietijd.


Deze auto heeft standaard dubbele elektromotoren. Die leveren 626 pk en 950 Nm koppel. Betaal extra voor het AMG Dynamic Plus-pakket en krijg een nieuwe Boost-modus die het vermogen opvoert tot 687 pk en 1.000 Nm.


Met de Boost-modus geactiveerd accelereert deze praktische gezinsvriendelijke elektrische auto van 0 tot 100 km/u in iets minder dan 3,5 seconden.

Nieuwe Mercedes EQE SUV batterijen en productgamma; De standaard Mercedes EQE SUV wordt geleverd met een 90kWh batterij. Bij de eenmotorige modellen met achterwielaandrijving geeft dit een geclaimde actieradius van 342 mijl.


Deze accu is even groot als de accu in de EQE sedan, maar de kleinere afmetingen van deze auto betekenen dat hij de geclaimde actieradius met 50 mijl kan vergroten bij een volledige lading.

Zowel de EQE SUV als de sedan zijn geschikt voor snelladen met 170 kW, dus een lading van 15 minuten kan de actieradius van de auto met 155 mijl vergroten.


Mercedes heeft niet gezegd hoeveel de nieuwe EQE SUV gaat kosten.

 

Emily A.

Vorig Nieuws2020 Model Porsche Taycan aftermarket lader:
Volgende NieuwsNieuwe Skoda Kamiq prijs en kenmerken: