Nieuwe Mazda CX-60

Nieuwe Mazda CX-60

Het debuut van de nieuwe Mazda CX-60 is over enkele dagen en bent u klaar om hem te ontmoeten?

De introductie van de Mazda CX-60 nadert met rasse schreden. Mazda strooit nu al met een overvloed aan teaser beelden. Na het tonen van een koplamp en een deel van het interieur, tonen de Japanners nu een deel van het zijaanzicht van de nieuwe SUV.

Dit zijaanzicht is vrij voorspelbaar omdat er al eerder foto's van de CX-60 zijn uitgelekt. Daarop was te zien dat de SUV een relatief lange carrosserie zal krijgen, wat Mazda's introductie bevestigt. Ook zien de wielen op de gelekte auto er compatibel uit met de wielen op de teaser foto. Ook zegt Mazda dat het een nieuwe witte carrosseriekleur heeft voor de CX-60.

2022 Mazda CX-60

Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van contrasterende licht- en schaduweffecten om het design van de CX-60 te accentueren.
 Hij zegt dat "een dunne reflecterende verf" nodig is. Hoe dit in de praktijk zal uitpakken, zullen we nog moeten leren.

Voor Nederland krijgt de CX-60 een plug-in hybride aandrijflijn met een systeemvermogen van ruim 300 pk. Daarmee is het de eerste plug-in hybride van de Japanners. Mazda krijgt ook een zescilinder motor onder de lange motorkap van de SUV, maar het is nog niet duidelijk of deze in Nederland op de prijslijst komen te staan. De introductie van de CX-60 staat gepland voor deze maand. Na de CX-60 heeft Mazda ook nog de CX-80 in de wachtkamer staan, een grotere versie met drie zitrijen.

 

Emily A.

Vorig NieuwsOver het schip van de Volkswagen-groep
Volgende NieuwsFelicity Ace zonk dagen na het verbranden: