Mazda verkoopt mogelijk binnenkort zijn aandeel in een Russische joint venture:

Mazda verkoopt mogelijk binnenkort zijn aandeel in een Russische joint venture:

Mazda mag zijn belang in de Russische joint venture verkopen aan de lokale automaker Sollers.

Mazda en Sollers runnen momenteel een joint venture in het land en begonnen samen voertuigen te produceren in een fabriek in Vladivostok in 2012.

De Japanse automaker is op zoek naar manieren om uit de Russische business sinds het binnenvallen van Oekraïne in februari. In maart bevestigde hij dat de export van onderdelen naar de fabriek in Vladivostok zal worden stopgezet en dat de productie zal stoppen zodra de voorraden op zijn. Nikkei Asia meldde dat in de fabriek in 2021 ongeveer 29.000 voertuigen werden geproduceerd.

Het lijkt erop dat Sollers in gesprek is met Mazda om het belang van de automaker in het bedrijf te kopen.

"Sollers Auto heeft al een plan ontwikkeld om de fabriek nieuw leven in te blazen voor de productie van andere merken auto's, en de gesprekken hierover worden momenteel afgerond", aldus Sollers in een verklaring.

Groep Renault ondertekende medio mei een overeenkomst om 100 procent van zijn aandelen in Renault Rusland te verkopen aan de stad Moskou, evenals zijn belang van 67,69 procent in de lokale automaker AvtoVAZ aan het Centraal Onderzoeks- en Ontwikkelingsinstituut voor Automobielen en Motoren. (NAMI)

 

 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 BMW Z4 - specificaties:
Volgende Nieuws2023 BMW XM, 644 pk hybride super SUV - prijs en kenmerken: