Maserati elektrische GranTurismo Folgore:

Maserati elektrische GranTurismo Folgore:

De elektrische GranTurismo Folgore van Maserati is klaar voor lancering en meer details zullen verschijnen.

De eerste volledig elektrische Maserati, de Maserati GranTurismo Folgore, is klaar voor zijn officiële lancering. Op Twitter warmt Maserati zich alvast op door een foto te delen van het ongecamoufleerde front van de GranTurismo Folgore. Het toont enkele details die eerder moeilijk te zien waren.

Dit is niet de eerste keer dat Maserati foto's deelt van de elektrische GranTurismo. Eerder toonde het merk foto's van een gecamoufleerd prototype, waarop het eindresultaat al in grote lijnen te zien is. Op de nieuwe Twitterfoto van Maserati zijn echter enkele details te zien die eerder moeilijk te zien waren. Zo zal de motorkap van de GranTurismo aan weerszijden twee grote sleuven hebben, beginnend aan de voorzijde en geleidelijk overgaand in de motorkap richting de achterzijde. In het midden van de motorkap heeft Maserati een hele grote drietand geplakt met daarop de kleuren van de Italiaanse vlag. Zo trek je de aandacht naar je toe.

De GranTurismo Folgore volgt niet de voor de hand liggende EV-route, net als zijn broer met benzinemotor, want hij heeft een traditionele grille en luchtinlaten aan weerszijden van de voorbumper. Toch zien de twee varianten er in detail anders uit. De GranTurismo Folgore krijgt acht dubbele verticale spijlen op de grille met daarachter een honingraatpatroon. Foto's van het gecamoufleerde prototype van de verbrandingsmotor tonen zes verticale spijlen, die weer dunner lijken dan die van de Folgore. Ook zijn de luchtinlaten in de voorbumper van de Folgore kleiner dan bij het benzinemodel, dat meer lucht nodig zal hebben om zijn kop koel te houden.

Maserati toert momenteel door Californië met een ongecamoufleerde GranTurismo Folgore. Een officiële aankondiging wordt zeer binnenkort verwacht. 'Monterey Car Week', een groot Amerikaans auto-evenement dat momenteel in dezelfde staat plaatsvindt, lijkt daarvoor de perfecte gelegenheid.
 

 

Emily A.

Vorig NieuwsDe nieuwe MG7 sportieve fastback:
Volgende NieuwsDe nieuwe ZDX komt in 2024.