Lada Granta airbag:

Lada Granta airbag:

Lada Granta. De airbag sprak nu eindelijk tot de voertuigen.

Goed nieuws voor Russische consumenten die een Lada willen kopen. Het merk moest de Granta eerst zonder airbags leveren. Vanaf nu wordt de Granta weer met airbags aangeboden.

Luchtig Lada-nieuws. Half juni meldde Lada's moederbedrijf AvtoVaz dat het de productielijn van de Granta weer heeft opgestart. Voorlopig werd de Granta alleen in Classic-uitrusting geproduceerd en moest het voortaan stellen zonder ABS, airbags, gordelspanners en startonderbreker. Langzaam maar zeker heeft Lada actie ondernomen en nu kondigt AvtoVaz met trots aan dat de Granta familie weer is uitgerust met airbags. Vanaf nu heeft elke Granta in modeljaar 2023 twee frontale airbags.


Eerder wist Lada de optielijst van de Classic, de enige leverbare Granta, opnieuw uit te breiden met airconditioning. Ook kwam de Lada met een verwarmde voorruit, parkeerpiepers en nieuwe Club- en Quest-versies met standaard stoelverwarming.
In juni was de Granta het eerste model dat Lada weer kon produceren nadat het alle productie had moeten staken. Groupe Renault trok eerder een streep door haar Russische activiteiten en droeg haar belang in AvtoVaz over aan NAMI, het Russische centrale onderzoeks- en ontwikkelingsinstituut voor auto's en aandrijflijnen. AvtoVaz moest onder meer op zoek naar nieuwe (niet-westerse) leveranciers van een groot aantal onderdelen. Zoals gezegd, was de Granta de eerste Lada-auto die werd omgebouwd. Kort daarna werd ook de productie van de oorspronkelijke Niva, de Niva Legend, hervat. Ook de Niva Travel wordt herbouwd, maar de succesnummers Vesta, Largus en X-Ray van Lada worden nog steeds niet door AvtoVaz geproduceerd. Al deze modellen zijn ondergebracht op een Renault-Nissan platform, dus Lada heeft een grotere klus te klaren om ze terug te brengen.

 

Emily A.

Vorig NieuwsKia, elektrische SUV EV9 2023:
Volgende NieuwsVernieuwde Mercedes-Benz CLA: