Korte informatie over de nieuwe Peugeot 9X8 Le Mans

Korte informatie over de nieuwe Peugeot 9X8 Le Mans

De nieuwe Peugeot 9X8 is een Le Mans racewagen die nieuwe wegen zal inslaan.

Peugeot heeft nieuwe foto's vrijgegeven van zijn raceauto voor het World Endurance Championship, maar heeft nog niet bekendgemaakt wanneer hij zijn racedebuut zal maken.

Peugeot heeft foto's vrijgegeven van de 9X8 hybride racemachine die is gemaakt voor de 24 uur van Le Mans en het World Endurance Championship.

2023 Peugeot 9x8 Le Mans

Het Franse merk plaatste de eerste foto van de 9X8 op zijn social media-kanalen in de aanloop naar Kerstmis, en hij lijkt een kleine achtervleugel te dragen. Of de auto met of zonder achterste aerodynamica zal gaan rijden moet nog worden bevestigd, maar de laatste beelden laten zien dat hij opnieuw vleugelloos is.
De berekeningen en windtunnel studies van onze Technisch Directeur Olivier Jansonnie bevestigden de juistheid van onze beslissing om zonder achtervleugel te rijden. "We wachten op bevestiging wanneer we hem testen met de verbeteringen en aanpassingen die nodig zijn voor deze optie," zei hij.

2023 Peugeot 9x8 Le Mans

De 9X8 is de opvolger van de 905 van begin jaren 90 en de 908 van eind jaren 00, die beide Le Mans wonnen. Peugeot heeft nog niet bevestigd wanneer de auto precies op de markt zal komen, maar het gerucht gaat nu dat de 18e Sebring pas over 1.000 mijl in Florida zal zijn.

2023 Peugeot 9x8 Le Mans
Organisatoren zeiden dat Peugeot in ten minste één evenement moet racen vóór de 24 uur van Le Mans in juni, dus het is waarschijnlijker dat de auto voor het eerst zijn opwachting maakt tijdens de Spa Six Hours 9X8 op 1 mei, waar hij dit jaar op Le Mans wil rijden. . Kandidaat. Als alternatief kan Peugeot het Le Mans-debuut van de auto uitstellen tot 2023 en in plaats daarvan deelnemen aan de WEC-race in de tweede helft van 2022 ter voorbereiding, zei hij.
Onder de romp wordt de 9X8 aangedreven door een achterin geplaatste 2,6-liter twin-turbo V6-benzinemotor die 671 pk produceert, een voorin geplaatste 268 pk sterke elektromotor en een sequentiële versnellingsbak met zeven versnellingen. Peugeot's hyper car rijder steam bestaat uit Paul di Resta, Loic Duval, Mikkel Jensen, Kevin Magnussen, Gustavo Menezes en Jean-Eric Vergne, die als back-up en simulator rijders dienden voor James Rossiter, zoals ze eind 2020 aankondigden. 
 

Emily A.

Vorig Nieuws2022 Cupra Formentor prijs en kenmerken.
Volgende NieuwsDe nieuwe Subaru STI E-RA elektrische raceauto: