General Motors vindt zichzelf opnieuw uit voor het tijdperk van elektrificatie:

General Motors vindt zichzelf opnieuw uit voor het tijdperk van elektrificatie:

De Amerikaanse autogigant General Motors is klaar om te profiteren van de wereldwijde overgang naar elektrische auto's, en dat betekent dat het bedrijf nieuwe markten betreedt met nieuwe technologieën.

Met een dalend marktaandeel en een krimpende mondiale voetafdruk trok GM zich voornamelijk terug uit Australië, het Verenigd Koninkrijk en Europa. Het ongemak werd nog groter toen nieuwe eigenaar PSA Group snel de eerste winst van zijn zustermerken in decennia maakte.

Toch blijft GM een van 's werelds grootste autobedrijven, zowel qua omzet als qua waarde. En net als Detroit zelf blijft GM zeer trots en diep overtuigd dat het bedrijf opnieuw een markt leidende krachtpatser kan worden.

De zakenwereld is ook veranderd nu startende technologiebedrijven de "fail fast"-ethiek omarmen. Bedrijven schamen zich niet langer voor een mislukking, zolang ze er maar van leren. In plaats van de EV1 uit de geschiedenis te wissen, wil GM nu laten zien dat het een pionier is.

Concepten voor dit voertuig werden verwerkt in de Chevrolet Spark EV hatch die in 2013 werd gelanceerd, gevolgd door de Chevrolet Bolt in 2016. Hoewel geen van beide voertuigen een commercieel succes was, werd vooral de Spark geplaagd als een "nalevings auto" om te voldoen aan de emissiere gelgeving, waarmee GM bewees dat het betrouwbare, concurrerende elektrische auto's kon produceren. En ze gingen recht op de Bolt EUV af (een concurrent voor de Volkswagen ID 3) en de Ultium- modellen.

Tijdens het ontwikkelingsproces (post-EV1 elektrische auto) beseften we dat er een unieke kans was om de klantenervaring echt opnieuw te definiëren, om de interface tussen de klant en het voertuig fundamenteel opnieuw te bekijken," zegt de CEO. We waren in staat om het terug te gooien en nu konden we deze platforms bouwen die snel schalen."

 

Emily A.

Vorig Nieuws2023 Ford GT Mk IV geïntroduceerd:
Volgende Nieuws2024 Ford Edge Hybrid introduceerde zijn nieuwe stijl in China: