Elon Musk volledig zelfrijdend:

Elon Musk volledig zelfrijdend:

Elon Musk kan met zijn Tesla Cybertruck varen

"De Cybertruck zal waterdicht genoeg zijn om voor korte tijd als boot te fungeren, zodat hij rivieren, meren en zelfs niet-ruwe zeeën kan oversteken", zei Tesla-chef Elon Musk op Twitter. We weten niet hoe een voertuig "even" als een boot kan fungeren en toch een zee kan oversteken, maar misschien heeft Musk het over inhammen en andere richels. Kort daarna wordt het doel nog verder gesteld: "Hij moet van de sterrenbasis naar South Padre Island kunnen komen door het kanaal over te steken," zegt de spraakmakende Tesla-baas.

Om te begrijpen hoe dit werkt, moeten we even inzoomen. South Padre Island is het zuidelijkste deel van een strook land die als een natuurlijke barrière voor de kust van Zuid-Texas loopt. Er is ook een dorp met deze naam. Even ten zuiden van dit eiland, dat overigens via de brug bereikbaar is, ligt Starbase, de lanceerbasis en raketfabriek van Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX.

Het vergt aanzienlijke afleiding om van Starbase naar het aangenaam bewoonbare South Padre Island te komen. Er ligt namelijk een haven met een belangrijk kanaal op zijn weg, zodat het drie kwartier duurt om als een vogelvlucht over de weg een plaats te bereiken die ongeveer 10 kilometer verderop ligt. Musk, we weten niet of de Cybertrucks die in de ochtend- en avondspits voor deze locatie rijden, op files mikken. Het is natuurlijk wel interessant dat de Tesla Cybertruck amfibische kwaliteiten heeft.
Tesla Starbase cybertruck route
De Tesla Cybertruck werd in 2019 gepresenteerd voordat concurrenten met elektrische pick-ups kwamen. De auto valt op door zijn ronduit bizarre carrosserie en natuurlijk in volledige Tesla-stijl, met rare features en 'feesttrucs'. Maar ondertussen wachten we al lang op de start van de productie, ook al hebben we een meer productierijpere versie van de Cybertruck op de donkere straten gezien. In zijn huidige vorm zal hij in de zomer van 2023 in productie gaan.

 

Emily A.

Vorig NieuwsHet Chinese Geely heeft een belang van 7,6 procent in het prestigieuze Aston Martin gekocht:
Volgende NieuwsCupra Leon nieuw gezicht: