Dodge Charger Super Bee auto:

Dodge Charger Super Bee auto:

Maak plaats op de weg voor de Dodge Charger Super Bee serie.

Amper een week na de onthulling van de elektrische Charger Daytona SRT Concept, is Dodge begonnen met afscheid te nemen van zijn huidige Charger en Challenger modellen met de eerste van zeven laatste edities. Nu komt nummer twee onder het gordijn vandaan: de Dodge Charger Super Bee, altijd knalblauw of pimpelpaars, de Charger Scat Pack geoptimaliseerd voor de drag strip.

Last Call-modellen, noemt Dodge ze: nog zeven varianten van de toch al zwaar uitgemolken Charger en Challenger, geleverd sinds 2011 en 2008. Tussen 24 augustus en 31 oktober zal het merk er zes presenteren. De zevende en laatste zal voor het eerst worden getoond tijdens SEMA in Las Vegas (1-4 november 2022).

Een week geleden, kort na de lancering van de elektrische Charger Daytona SRT Concept, introduceerde het merk de Challenger Shakedown met slechts een paar stickers en badges. Voor nummer twee van de Swag-reeks gingen de Amerikanen nog een stapje verder.


Hij draagt de naam Super Bee, die tussen 1968 en 1971 werd gebruikt voor de snelste varianten van de Coronet en Charger. Maar meer dan 50 jaar later is de naam Super Bee niet meer voor de snelste versie: toen sommige versies van de huidige Charger een supercharger met een grotere capaciteit kregen dan de meeste Europese motoren, is de Super Bee gebaseerd op het Scat Package om het te doen met een motor met natuurlijke aanzuiging.

Vermogensfetisjisten hoeven zich echter geen zorgen te maken. De even niet-Europese 6,4-liter Hemi V8 produceert nog steeds iets minder dan 500 pk, wat betekent dat de drag-mode adaptieve schokdempers en standaard drag radials drag race-geoptimaliseerde banden moeten zorgen voor geen kwart mijl dekking. tijd.

Brede carrosserie:
Als het geluid dat de vrij ademende V8 produceert niet genoeg is om wat aandacht te trekken, kapt de rockende Charger het af met speciaal ontworpen decals en, indien gewenst, een bredere body. Voor dat laatste moet je wel van paars houden: de blauwe kleurstof B5 Blue is gereserveerd voor "gewone" Super Bees, wide-body exemplaren zijn altijd Plum Crazy paars.

We zullen zien wat Dodge nog meer uit de hoge hoed tovert om het einde van de Charger met verbrandingsmotoren te markeren. Voor de definitieve release zullen we moeten wachten tot het tuning circus in Las Vegas begint.
 

 

Emily A.

Vorig NieuwsSkoda versnelt elektrificatie:
Volgende NieuwsElektrische Kia e-soul prijs en kenmerken: