Cupra Leon nieuw gezicht:

Cupra Leon nieuw gezicht:

Cupra Leon is onderweg met zijn nieuwe familiegezicht.

Voor 2025 zal Cupra drie nieuwe modellen lanceren. Terramar, Tavascan en Urbanrebel. Deze drie auto's zullen een ander Cupra-gezicht krijgen dan de Seat-modellen. Cupra Leon eigenlijk, de Cupra-versie van Leon blijft het nog even doen en krijgt een make-over om visueel aan te sluiten bij de drie nieuwkomers.

De Cupra Formentor is momenteel de enige Cupra-auto die geen directe afgeleide is van een auto die je bij een ander merk van de Volkswagen Groep kunt vinden. Born is immers de Cupra-versie van de Volkswagen ID3, en de Cupra Leon is ook bij Seat te vinden, uiteraard met andere badges. Tegen 2025 lanceert Cupra drie nieuwe modellen: Terramar, Tavascan en Urbanrebel.

Terwijl de Terramar zijn technologie deelt met de volgende generatie Audi Q3, en de Urbanrebel technische overeenkomsten zal delen met aankomende elektrische compacte modellen van Volkswagen en Skoda, hebben ze in tegenstelling tot de Born en Leon scherpe lijnen en een dichte Cupra-carrosserie. Net als de Born wordt de Cupra Leon binnenkort gefacelift, zodat hij lijkt op de nieuwe modellen van het merk, althans van voren.

Toen Cupra in juli een vluchtige blik wierp op Terramar, Tavascan en Urbanrebel, liet ze de gefacelifte Cupra Leon al van verre zien. De Cupra Leon vervangt zijn relatief traditionele grille, gelegen tussen de koplampen, door een lager gedeelte bij de neus dat wordt doorsneden door een horizontaal gedeelte dat de nummerplaat herbergt. Het luchtrooster loopt visueel over in de waarschijnlijk vooral dichte koelopeningen aan weerszijden van de bumper. Aan de achterzijde lijken de wijzigingen tot een absoluut minimum te zijn beperkt.
 

 

Emily A.

Vorig NieuwsElon Musk volledig zelfrijdend:
Volgende NieuwsVoor de Mazda MX-5 en MX-30 gehandicapten: